Categories: Android-tricks

Trollkarlen som försöker förändra världen – ett kort trick i taget

Vilken bild framkallar ordet “magi”? Paul Daniels såg Debbie McGee i hälften, eller Harry Potter som sjunger ”Expecto patronum”? Eller kanske bara en svettig liten man (de är nästan alltid män) som försöker gamet att placera en fest med sockerhöga sexåringar med ballonger medan deras föräldrar glider ut på baksidan?

Med sin razzmatazz, hemlighet och ritualiserade knep är det inte en trollkarl som kallas mest förknippad med ett socialt samvete. Men det finns en intellektuell dimension i magi som redan var gammal första gången någon tänkte lägga ett ägg i en påse och sedan få det att försvinna (tros vara på 1500-talet).
Bra trollkarlar har alltid förstått och utnyttjat deras publiks psykologiska blinda fläckar. År 1876 samlade en trollkarl som kallades professor Hoffmann en serie artiklar som han hade skrivit för en populär pojktidning i en bok Modern Magic, som förklarade hur klassiska knep utfördes.
“Han trodde att ungdomar borde lära sig att utföra magi för att det skulle vara användbart i deras yrkesliv och för att främja det brittiska imperiet,” berättar en nutida acolyte, Will Houstoun. “Magi lär dig att stå framför ett rum och prata, lösa problem, lura och upptäcka bedrägeri.”

Idag används de praktiska tillämpningarna av magi av en ny generation för att trolla fram en bättre värld.

Den ”magiska humanitära”

Balfour-Paul, AKA Jamie Jibberish, är en tidigare välgörenhetsarbetare som arbetar med sin magi på några av världens mest missgynnade barn i flyktingläger runt Mellanöstern och norra Afrika. Han reser med lite förutom en utsmyckad trälåda som han plockade upp för flera år sedan i Egypten. “Jag försöker göra en punkt med att få allt i den lådan och jag väljer rekvisita baserat på förtrogenhet – tidningar, flaskor, rep”, säger han. “Men i Libanon [där han är baserad], om du inte har en kanin, kan du lika gärna gå hem.” Vid ett tillfälle hade han tre av dem som hoppade runt sin Beirut-lägenhet eftersom de blev alltför stora för att passa in i en hatt.

En blyg man, han kommer till liv när han sväljer en ballong eller drar en mångfärgad streamer ur munnen, men hans första välgörenhetsjobb var som frivillig jordbruksrådgivare för ett trädplanteringssystem i Palestina. Efter att ha stigit upp i ledningen beslutade han att han ville återvända till att arbeta direkt med de människor som han hade tänkt sig att hjälpa till.

Nu har han skapat en välgörenhetsorganisation som heter Magic for Smiles. ”” Psykosocialt ”är lite av ett slagord. Men att vara i ett samhälle där dina föräldrar inte har någon status, och du inte kan spela eftersom det är ganska trångt, är mycket stressande. Det finns uppenbarligen lycka och stressning genom underhållning, men magi hjälper också till med koncentration, kreativitet och interaktion. Finansiering är ett problem och det är ett ganska ensamt liv; bara jag och mina kaniner som kör runt. Men det är värt det att se barnens ansikten lysa upp. ”

Trollkarlar som är bosatta vid Cambridge University

“Välj ett nummer mellan ett och 100”, säger Clive Wilkins. Så jag gör det, men berätta inte för honom vilken. För honom och hans professionella partner, Nicky Clayton, är magi inte mindre än en portal för framtiden. Clayton är professor i jämförande kognition vid psykologiska avdelningen vid Cambridge University, där Wilkins – en konstnär och författare samt en trollkarl – har ett permanent uppehållstillstånd. Paret träffades i en tangoklass och ses aldrig utomlands tillsammans utan identiska homburg-hattar.

Men deras showbizzy stil döljer ett seriöst akademiskt syfte, som de främjar runt om i världen i illustrerade föreläsningar som är utformade för att fundamentalt utmana hur människor tänker (nästa stopp: Kina och Tyskland). “Argumentet vi har utvecklat är att magi avslöjar ett antal intressanta vägar i vårt tänkande”, säger Clayton. Till exempel? ”Det finns egocentrisk bias – där vi tror att andra ser och tänker mer som oss än de verkligen gör; och bekräftelse bias, där vi ser vad vi förväntar oss att se, så kan missa de mest uppenbara sakerna. Magi utnyttjar dessa blinda fläckar i vårt tänkande; magi inträffar i åskådarens sinne, inte trollkarlens händer. ”

Wilkins hämtar sömlöst stafettpinnen: ”Vi föreslår att den mänskliga hjärnan har varit mycket bra på att skapa civilisation under de senaste årtusendena, men i en postmodern värld undrar forskare och konstnärer vad nästa utveckling kommer att bli. Kanske är vägen framåt att hitta något alternativt sätt att se. Kanske kan vi lura oss själva att se vidare. Vi måste se utöver oss själva. ” Med det vinkar han ett papper i mitt ansikte. Det står ”46”, det nummer jag nästan glömde bort. Jag åker med spärrarna som skramlar i hjärnan.

Studenttrollkarlen

”Vid 19 år kunde jag inte laga mat eller hälla en drink. Jag hade aldrig ätit med kniv och gaffel. Det är verkligen pinsamt på ett datum att fråga: ”Snälla kan du skära upp min mat?”, Säger Cat Lee, som är baserad i Merseyside. Hon är nu en 22-årig juristexamen, men är mer intresserad av att utveckla sin modellkarriär än att bedriva en juridisk karriär. En del av spänningen med det, säger hon, är att hennes bokare inte vet att hon har cerebral pares.

Vändpunkten i hennes liv kom när hennes mamma anmälde henne till ett sommarläger för ungdomar med hemiplegi, ett tillstånd som lämnar ena sidan av kroppen oförmögna och kan orsakas av stroke, epilepsi eller huvudskada, samt cerebral pares. Lägren drivs av Breathe Arts Health Research, en välgörenhetsorganisation som inrättades för mer än ett decennium sedan av en grupp trollkarlar som trodde att skickligheten som användes i magiska tricks kunde användas terapeutiskt för att hjälpa ungdomar som hade lite stöd från hälsosystemet.

I arbetet med arbetsterapeuter från ett sjukhus i London upptäckte de att vissa barn kunde göra livsförändrande framsteg i samordning – och självförtroende – på bara två veckor. Dess grundare David Owen (som också är advokat) visar ett trick – mysteriet med de hoppande mynten – där pengar verkar hoppa från en plats till en annan. Han upprepar det i slow motion och visar hur det handlar om en serie på 10 rörelser, från att klämma i mynt för att plocka upp dem till att trycka båda handflatorna platt på bordet och vrida händerna tillsammans och separat. “Det är en magisk bit på professionell nivå som vissa barn behärskar och andra inte, men för dem alla bygger det färdigheter som de flesta av oss tar för givet”, säger han.

Cat var en av deras framgångar, som lämnade den 10-dagars kurs som kunde bygga ett självständigt liv och nu är en mentor och uppmuntrar yngre barn i lägren. Hon gör inte magiska tricks själv utan använder rekvisita för att träna händerna. Hon krediterar de prestandafärdigheter hon lärde sig för att göra det möjligt för henne att övervinna sina fysiska svårigheter och de därmed resulterande psykologiska. Hennes tårar väl upp när hon påminner om lägrets inverkan på sitt liv. “Nu är jag den jag är och jag kan aldrig tacka dem tillräckligt.”

Den medicinska trollkarlen och kirurgen

”Som student såg jag medicin som en vetenskap. Som kirurg såg jag det som en färdighet. Som läkare såg jag det mycket mer som en prestation, och som en patient ser jag det som alla tre, säger professor Roger Kneebone. Han sitter på kaféet på Wellcome Trust i London. Mittemot honom är en yngre man vars blick är stadig och intensiv, och vars händer är i konstant rörelse, fladdrar och skär en förpackning med spelkort.

Kneebone driver en magisterkurs i kirurgisk utbildning vid Imperial College, och mannen med honom är Will Houstoun, en av Storbritanniens ledande närbildsmagiker och redaktör för Magic Circles husmagasin, Magic Circular. För fem år sedan började de arbeta tillsammans för att undersöka parallellerna mellan magi och kirurgi.

”Först tittade jag på skicklighet, eftersom båda handlar om hand”, säger Kneebone, “men det mesta av en kirurgs tid spenderas inte på operationssalen, och jag insåg att det fanns mycket djupare paralleller kring att fånga och hantera uppmärksamhet. ” Han inrättade en radikal avdelning för prestationsvetenskap och utsåg Houstoun till sin trollkarl, och de började hålla gemensamma föreläsningar.

Magiker är nödvändigtvis hemliga, säger Houstoun, men det finns en åtskillnad mellan ett magiskt trick och de tekniker som används för att få det att fungera – till exempel hur man skapar ett teatraliskt överdrivet tillstånd som ser naturligt ut och flyttar uppmärksamheten med din blick. ”Om du vill att någon ska titta på ett objekt, titta på det. Om du vill att de ska titta på dig, titta på dem. ” Han illustrerar sin poäng med ett förvirrande försvinnande trick med tre mynt.

Ett medicinskt samråd är en komplicerad process där en kirurg måste lyssna på en patient samtidigt göra bedömningar och ta kliniska anteckningar. Förmågan att skapa en koppling – att hålla patienten i trängsel – har traditionellt inte ansetts vara en del av en kirurgs skicklighetsuppsättning, men det är ändå lika viktigt för klinisk praxis som för en magisk show, förklarar de. För patienten är det skillnaden mellan att känna sig hörd, och säker, eller bara en annan statistik, en annan syssla.
“Magi fungerar inte om du gör det hos människor och inte heller medicin”, säger Kneebone. “En medicinsk konsultation handlar om dubbla berättelser: vad som verkligen händer och vad som verkar hända, så även om du levererar dåliga nyheter har patienten en känsla av att de är vidare.”

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages   If any of your old photos or…

10 months ago

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021)

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021) Friends, today I will give you a…

11 months ago

How to put your photo on notification bar?

How to put your photo on notification bar? Friends, if you want to put a…

12 months ago

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details: Sim detail____ Get online Information About…

12 months ago

Bobble AI Keyboard by trickindustry app

Bobble AI Keyboard by trickindustry app: If your conversation is just about text and words…

1 year ago

Trickindustry snack app coins secret trick 2021

Trickindustry snack app     •Whence to make cash along snack video application:  Before anything else…

1 year ago