Categories: Senaste knep

Sju steg för att få ditt nyårsresolutioner att hålla fast

Du kanske planerar att ringa 2021 med ett nytt beslut att sluta röka, gå ner i vikt, träna mer, inte svettas små saker. Och kanske dessa resolutioner låter bekanta – kanske precis som de du gjorde för ett år sedan!

Så hur kan du se till att din beslutsamhet att bli friskare 2021 håller fast vid alla hjärtans dag? Genom att skapa nya vanor.

Att skapa nya vanor tar tid och energi. Ett nytt beteende blir inte automatiskt över natten, men du kan njuta av några av dess fördelar ganska snabbt. När du börjar promenera regelbundet eller ofta gör dig lugnande, kommer du att känna att du inte känner dig helt rätt om du slutar. Det är ett stort incitament att fortsätta. Så fortsätt knuffa dig själv i den riktning du vill gå. Och prova följande sju tips som hjälper dig att skapa långvariga förändringar.

Dröm stort.

Våra mål är övertygande. Vill du tävla i ett maraton eller triathlon? Förlora 50 pund eller bara tillräckligt för att passa in i kläder du en gång älskade? Med uthållighet, uppmuntran och stöd kan du göra det. Ett ambitiöst mål inspirerar ofta andra runt dig. Många kommer att heja på dig. Vissa hjälper gärna till på praktiska sätt, till exempel genom att träna med dig eller ta på dig uppgifter som du normalt hanterar för att frigöra din tid.

Bryta stora drömmar i tillräckligt små steg. Tänk nu litet. Små steg tar dig framåt till ditt slutmål. Leta efter surefire-vad. Att bara komma till första basen kan bygga upp ditt självförtroende att hantera – och lyckas med – svårare uppgifter. Förakta inte enkla val. Om du startar varje plan med “Skapa lista” kommer du garanterat att kryssa i en ruta snabbt. Det är inget skämt: en studie om lojalitetsprogram som syftar till att motivera konsumenter fann att ge människor två gratis slag på ett ofta köparkort uppmuntrade upprepade affärer. Så dela upp hårda jobb i mindre rader och njut av att blåsa igenom de enkla uppgifterna först.

Förstå varför du inte ska göra en förändring. Det är rätt. Tills du förstår varför du håller fast vid gamla vanor och rutiner kan det vara svårt att samla tillräckligt med energi och vilja att ta en hård vänster mot förändring. Ohälsosamma beteenden som övermålning och rökning har omedelbara, angenämt utdelning samt kostnader. Så när du funderar på en förändring, ta dig tid att tänka igenom det.

Du ökar din chans att lyckas när balansen mellan plus och minustips är tillräckligt för att göra att ett nytt beteende blir mer attraktivt än att stå på plats. Att engagera sig i roliga aspekter av ett ohälsosamt beteende utan själva beteendet hjälper också. Om du till exempel tycker om att ta en paus medan du röker, ta pausen och njut av den, men hitta hälsosammare sätt att göra det. Annars arbetar du mot motvind och är mindre benägna att uppleva varaktig framgång.

Åtag dig själv. Gör dig själv ansvarig genom ett skriftligt eller muntligt löfte till människor du inte vill svika. Det kommer att uppmuntra dig att slå igenom tuffa fläckar. En orädd själ skapade en Facebook-sida som ägnas åt sina mål för viktminskning. Du kan ge ett mindre offentligt löfte till din partner eller barn, en lärare, läkare, chef eller vänner. Vill du ha mer support? Lägg upp ditt löfte på Facebook, twittra det till dina följare, eller sök efter folk med likasinnade mål online.

Ge dig själv en medalj. Vänta inte med att kalla dig en vinnare tills du har dunkat genom den sista milen av ditt stora drömmaraton eller tappat varje oönskad uns. Hälsoförändringar är ofta inkrementella. Uppmuntra dig själv att fortsätta med det genom att pausa för att erkänna framgång när du kryssar för små och stora steg på väg till ett mål. Spräng din favoritlåt varje gång du når 5000 steg. Få ett klapp på ryggen från din tränare eller make. Be familj och vänner heja på dig. Leta efter en online supportgrupp.

Lär dig av det förflutna. Varje gång du misslyckas med att göra en förändring, anser det vara ett steg mot ditt mål. Varför? Eftersom varje uppriktigt försök utgör en lärdom. När du träffar en hake, ta en stund att tänka på vad som fungerade och inte fungerade. Kanske tog du en alltför stor utmaning?

Om så är fallet, skala tillbaka till en mindre ambitiös utmaning, eller dela upp den stora i mindre steg. Om du spikar ner 30 på varandra följande minuter för att träna aldrig verkar fungera på hektiska dagar, bryt ner det genom att sikta på tre 10-minuterspromenader – en före jobbet, en under lunchen, en efter jobbet – eller en 20-minuterspromenad vid lunch plus en Tio minuters blandning av marschering, trappklättring och hopprep eller liknande aktiviteter gled in i ditt TV-schema.

Tack för det du gör

Glöm perfektion. Sätt dig på att avsluta det maraton, inte på att köra det. Om du tävlar för att slutföra blir du en vinnare även om du slutar gå lika mycket som du springer. Med träning – och så många andra mål som vi sätter upp – kommer du att gynnas även när du gör mindre än du vill göra. Varje aktivitet är alltid bättre än ingen. Om ditt mål för tisdag är ett 30-minuters träningspass på gymmet, men du bara klämmer in på 10 minuter, känner dig tacksam för det. Det räcker. Kanske blir morgon bättre.

Hjärthälsa


Hjärtat slår cirka 2,5 miljarder gånger under den genomsnittliga livstiden och driver miljontals liter blod till alla delar av kroppen. Detta stadiga flöde bär med sig syre, bränsle, hormoner, andra föreningar och en mängd essentiella celler. Det viskar också bort avfallsprodukterna från ämnesomsättningen. När hjärtat slutar misslyckas viktiga funktioner, vissa nästan omedelbart.

Med tanke på hjärtans oändliga arbetsbelastning är det ett under att det fungerar så bra, så länge, för så många människor. Men det kan också misslyckas, orsakat av dålig kost och brist på motion, rökning, infektion, oturliga gener och mer.

Ett viktigt problem är ateroskleros. Detta är ansamlingen av fickor med kolesterolrikt gunk inuti artärerna. Dessa fickor, kallad plack, kan begränsa blodflödet genom artärer som ger näring till hjärtat – kransartärerna – och andra artärer i hela kroppen. När en plack går sönder kan den orsaka hjärtinfarkt eller stroke.

Även om många människor utvecklar någon form av hjärt-kärlsjukdomar (en heltäckande term för alla sjukdomar som drabbar hjärtat och blodkärlen) när de blir äldre, är det inte oundvikligt. En hälsosam livsstil, särskilt när man startar i ung ålder, går långt för att förebygga hjärt-kärlsjukdomar. Livsstilsförändringar och mediciner kan nypa hjärtskadande trender, som högt blodtryck eller högt kolesterol, i knoppen innan de orsakar skada. Och en mängd olika mediciner, operationer och enheter kan hjälpa till att stödja hjärtat om skada uppstår

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages   If any of your old photos or…

10 months ago

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021)

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021) Friends, today I will give you a…

11 months ago

How to put your photo on notification bar?

How to put your photo on notification bar? Friends, if you want to put a…

12 months ago

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details: Sim detail____ Get online Information About…

12 months ago

Bobble AI Keyboard by trickindustry app

Bobble AI Keyboard by trickindustry app: If your conversation is just about text and words…

1 year ago

Trickindustry snack app coins secret trick 2021

Trickindustry snack app     •Whence to make cash along snack video application:  Before anything else…

1 year ago