Categories: Android-tricks

Så här fixar du en vattenskadad telefon

Världen fryser plötsligt när du ser din tappade telefon i vatten, du skriker av skräck, “Jag tappade min telefon i vattnet!” Oavsett om det är en pool eller en toalett, vet du bara att inget bra kommer att komma ut de närmaste sekunderna. Det är trots allt en högteknologisk enhet som sannolikt är värt flera hundra dollar, och chansen är mycket stor att den kommer att anses vara oanvändbar. Det vill säga om du inte har en av de fantastiska vattentäta smartphonesna, som Huawei P30 Pro eller Samsung Galaxy S10.

Det är sant att fler och fler tillverkare av mobiltelefoner har gått mot vattentäta mönster under de senaste åren, och den här trenden verkar inte ha någon avmattning i sikte. Ändå har inte alla oss lyxen med en vattentät telefon och det betyder att vi måste tillgripa andra metoder. Den bästa metoden för att förhindra vattenskador är att vidta försiktighetsåtgärder på förhand genom att använda något som CaliCase vattentät påse för situationer där du vet att du kan komma i kontakt med vatten.

Vad händer om det redan är för sent och du tar ett oväntat dyk i vattnet? Låt oss börja med att berätta att spara en vattenskadad telefon är ganska mycket ett mynt. Ingenting kan garantera att enheten faktiskt kommer att räddas. Och om gadgeten redan har skadats finns det stora chanser att skadan är bestående. Oavsett, ofta passar stjärnorna in och du sparar den värdefulla tekniken som innehåller alla dina viktiga data och ansluter dig till världen.

Med hjälp av följande tips strävar vi efter att öka sannolikheten för att din telefon gör det genom en sådan katastrof. Så låt oss gräva in.

Ser du din tappade telefon i vatten? Ta ut det och se till att det är avstängt!
Jag vet att det är svårt att reagera snabbt när en sådan förödande händelse äger rum, men du måste ta dig ur den! Ju längre enheten stannar under vattnet, desto lägre är chansen att överleva. Du måste gräva in där och ta den telefonen ur vattnet direkt. Ja … även om det är på toaletten!

När telefonen är ute av vattnet, se till att den är avstängd och förblir så. Även om det verkar bra … är det viktigt att stänga av det för alla fall. Om telefonen fortfarande är på, stänger du bara av den eller tar ut batteriet om du kan. Lägg den sedan på ett säkert ställe, helst på en plan yta över några pappershanddukar.

Den goda nyheten är att även icke-vattentäta telefoner idag i allmänhet är åtminstone lite mer motståndskraftiga mot vatten än telefoner från tidigare år, och så det finns några saker du kan göra – och inte borde göra – om du vill för att klara det utan för mycket skada.

Vad du inte ska göra när du ser din tappade telefon i vatten
Följande åtgärder kan betyda skillnaden mellan en total telefon eller en överlevnadshistoria. Var noga med vad du gör. Innan vi börjar hitta en lösning, låt oss försöka förhindra större fel som du kan orsaka.

Slå inte på telefonen, som vi redan nämnde. Elektriska komponenter leker inte bra med vatten när de används.
Anslut inte den heller! Av samma anledning.


Tryck inte på några tangenter. Detta kan driva vatten längre in i telefonen. Det är bäst att försöka röra med telefonen så lite som möjligt.
Skaka eller blåsa inte in i enheten. Detta kan också driva vatten in i djupare delar av telefonen. Försök speciellt att undvika föntorkare – inte bara på grund av den blåser delen utan också på grund av följande punkt.

Applicera inte någon värme på telefonen. Kom ihåg överdriven värme kan också skada telefonen. Du vill inte lägga till mer skada!
Flytta inte telefonen för mycket. Samma affär; du vill inte att vattnet ska röra sig inuti telefonen.

Demontera den vattenskadade telefonen

Missa inte det här steget med “ta isär hela telefonen”! Vad jag menar är att du bör ta bort allt som kan tas bort från användaren. Om du tar bort bakstycket, ta av det. Försök på samma sätt ta bort batteriet (om du kan), SIM-kortet och SD-kortet. Lägg allt i pappershandduken.

Om du nu är en erfaren teknikspecialist och känner till en telefon och inte har något emot att riskera att upphäva din garanti, kan du också ta bort hela telefonen. Det kan hjälpa till att torka upp varje bit snabbare. Var bara försiktig, om du inte vet vad du gör kan det orsaka mer skada än nytta.

Försök att torka utsidan med en pappershandduk

Vi måste först försöka bli av med allt överskott av vatten som finns på utsidan av din telefon. Använd pappershandduken för att torka ut alla komponenter. Se bara till att du inte röra med telefonen för mycket. Torka försiktigt ut allt utan att flytta saker för mycket.

Du kan prova en dammsugare

Naturligtvis finns det områden som pappershandduken inte kan komma åt. Och medan vi sa till dig att inte blåsa något i telefonen, sa vi inte att du inte skulle suga ut vattnet. I själva verket kan en dammsugare suga bort vattenbitar från telefonen utan alltför stor risk. Se bara till att sugningen inte gör att telefonen rör sig för mycket. Åh, och försök att inte använda en så stor som den på bilden!

Dags att torka ut det

Den svåraste delen kommer, för det handlar om att lämna telefonen orörd under en längre tid. Det betyder att du inte kan använda din smartphone! Om du har en annan telefon som du kan låna, se bara till att SIM-kortet är helt torkat och stick in det i den fungerande handenheten. Annars är det bara att röka signaler, allmänna telefoner och allt det arkaiska.

Så hur torkar du ut din telefon? Du kan bara lämna telefonen ovanpå disken eller i en låda, men vissa tycker om att ge den lite hjälp. Tanken är att placera den i en miljö som underlättar torkningsprocessen. En mycket vanlig praxis är att sätta telefonen i en Ziploc-påse full av ris och låta den vila där i ungefär två eller tre dagar.
Men varför ris? Mestadels för att det är något lätt tillgängligt i de flesta hem. Tanken är att ris är mycket bra för att absorbera fukt i luften, vilket gör telefonens miljö torrare och därmed hjälper till att torka ut enheten. Men det finns alternativ som kan vara bättre.

Bland bättre alternativ är kiselgelförpackningar, som är de små paketen du ofta hittar i skor eller elektroniklådor (och du inte kan äta). Det är dock inte som om vi alla har det här, men om du tänker i förväg kan du få bra erbjudanden på Amazon.

Och medan vi över huvud taget tänker framåt – kan du också köpa ett vattenräddningssats. Jag gillar tillfälligt Kensington EVAP-paket, som innehåller en speciell väska och kiselgelförpackningar. Kensington säger att detta är 700% effektivare för att torka fukt än ris är, men det är svårt att säga hur sant deras påstående är. Ändå kan det vara värt investeringen.

Sanningens ögonblick

Så du gjorde allt du kunde och några dagar har gått. Det är dags att se om alla dina ansträngningar gav resultat. Ta ut telefonen var du än lämnade den och sätta ihop allt. Anslut sedan telefonen och försök att slå på den. Om det fungerar har du lyckats! Håll utkik efter något udda beteende, dock. Åtminstone i några dagar, eftersom något fortfarande kan hända. Testa också alla komponenter. Ring ett samtal för att se om mikrofonen och hörlurarna fungerar, testa högtalaren etc.

Om telefonen inte fungerar är det dags att acceptera nederlag och ta den till en professionell och se om den kan räddas. Du kan också ansöka om försäkring om du har det. Inte för att låta som en läkare, men efter denna punkt har vi verkligen gjort allt vi kan. Ibland måste du bara släppa telefonen. Förhoppningsvis får de flesta av dig det igen och fungerar!

Har någon av er försökt dessa metoder? Vilka andra tips har du någon som tappade en telefon i vatten? Hit kommentarer och dela dina tankar!

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages   If any of your old photos or…

10 months ago

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021)

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021) Friends, today I will give you a…

11 months ago

How to put your photo on notification bar?

How to put your photo on notification bar? Friends, if you want to put a…

11 months ago

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details: Sim detail____ Get online Information About…

12 months ago

Bobble AI Keyboard by trickindustry app

Bobble AI Keyboard by trickindustry app: If your conversation is just about text and words…

1 year ago

Trickindustry snack app coins secret trick 2021

Trickindustry snack app     •Whence to make cash along snack video application:  Before anything else…

1 year ago