Categories: Senaste knep

Nytt år, nytt jobb? Här är 10 enkla knep för att göra dig mer anställd

Förra året förlorade ett antal människor sina jobb tack vare pandemin, medan det för vissa kan ha satt fokus på deras karriär och potential att omskola sig eller söka någon annanstans.

Medan den stigande arbetslösheten och för närvarande låses tillbaka i full gång kan det se dyster ut.

En expert tror dock att anställningshastigheten i år kommer att påskyndas av ett antal skäl.

James O’Dowd, chefspartner för det oberoende sökande företaget Patrick Morgan förklarar: ‘Generöst statligt stöd under de senaste nio månaderna tillsammans med lovande vaccinnyheter kommer att innebära att många företag kommer in i det nya året med aptit att växa och kapitalet att investera .

‘Som ett resultat förväntar vi oss att de första tre månaderna 2021 sannolikt kommer att se en betydligt snabbare anställningshastighet, eftersom organisationer inte bara vill återhämta sig utan utvidga sig på alla nivåer.’

Det kommer utan tvekan att finnas en större talangpool av människor som söker arbete, men det finns mycket du kan göra för att öka chanserna att landa en roll 2021 och sticka ut från mängden.

Registrera dig hos en byrå

Bethany Last, vd för Cromwell Medical Staffing, säger att det finns en hög efterfrågan på sjuksköterskor just nu
Bethany Last, vd för Cromwell Medical Staffing, säger att det finns en hög efterfrågan på sjuksköterskor just nu

Byråer letar fortfarande efter människor att representera 2021.

Elaine Weir, direktör för CVFriends Ltd, säger: ‘Bygg upp en positiv relation med en byrå och, om möjligt, leta efter en i branschspecifik rekryterare.’

Cromwell Medical Staffing är ett exempel på en specialrekryterare som letar efter mer personal.

Det är en ledande leverantör av byråsjuksköterskor och säger att det finns en hög efterfrågan på sjuksköterskor med ITU-erfarenhet, allmän sjuksköterskor och teaterkvalificerad personal.

Bethany Last, verkställande direktör för företaget, säger: ‘Arbeta genom en

rekryteringsbyrån tillåter vår personal att välja timmar och skift som hjälper till att stödja deras balans i arbetslivet, de timmar som passar till exempelvis barnomsorg. ‘

Weir tillägger: “Krångla inte rekryterarna för mycket, men planera en regelbunden tid för att hålla kontakten för att se till att du är i åtanke.”

Jakt efter jobb på jobbplattformar online

Onlinejobbplattformar har tusentals jobb som för närvarande annonseras och det finns mycket att välja mellan.

Det finns etablerade aktörer som Indeed, som hade 17 182 jobbannonser i december och några nyare spelare som DirectlyApply, som för närvarande har 300 000 jobb listade i Storbritannien och grundades 2018.

Rekryterare på Indeed inkluderar Four Seasons Health Care, Engage Education, Ocado medan DirectlyApply arbetar med Uber, Amazon och Boots. (se ‘Bli anställd! Vi visar 15 företag som rekryterar just nu).

Titta i rätt sektor
Om du hittills inte har lyckats med din jobbjakt kan det vara så att du letar efter en bransch där det är för många som tävlar om ett jobb.

Om du har överförbara färdigheter, varför inte fundera på att söka någon annanstans? En studie utförd av Aviva fann nyligen att mer än hälften av människor överväger en karriärförändring.

Deepa Somasundari, chef för strategiska projekt på den globala arbetsplatsen, säger: ‘Den förändrade mixen av lediga jobb innebär att vi hör mycket om överförbara färdigheter och medan många jobb kräver hårda färdigheter – dvs. de som är specifika för jobbet – don’ underskatta vikten av mjuka färdigheter som kommunikation och analytisk förmåga.

“Efter ett svårt år kommer personlighetsdrag som empati och tålamod också att stå bra när det gäller ansökningsprocessen.”

Somasundari tillägger: ‘När det gäller att hitta ett jobb är det viktigaste första steget att göra din forskning – och det betyder att veta vem som anställer.

“Stormarknader och vårdgivare har lagt upp flest nya jobb på Indeed de senaste veckorna, men roller har också lagts till i ständigt starka sektorer som finans.”

Överväg att gå frilans
Enligt jobbmarknaden, PeoplePerHour, 2021 blir ett bra år för frilansande talanger att tjäna mer pengar.

Jobbplattformen genomförde en undersökning som visade att 60 procent av företagare säger att de planerar att använda fler frilansare 2021.

Weir tillägger: ‘Upwork och Fiver är fantastiska online-platser att titta på frilansalternativ öppna och kan ge en plattform för att lansera dina tjänster.

‘Alternativt kan du titta på ditt befintliga nätverk och använda en plattform som LinkedIn för att marknadsföra dig själv och dina tjänster.

Kom dock ihåg att ta hänsyn till avgifter för en frilansplattform och jämföra dem. PeoplePerHour tar exempelvis i genomsnitt 7,5 procent fritt för projekt men kan gå så lågt som 3,5 procent beroende på projektets storlek.

Skapa ditt eget jobb genom att starta ett företag

Enligt en undersökning av Small Business Prices att starta ett fjärranslutet företag i Storbritannien kostar £ 1 680. Den totala summan inkluderar allt från att registrera verksamheten, köpa en ny bärbar dator och en webbdomän till faktureringsprogramvara och ställa in företagstelefonnummer (se ‘Kostnaden för att starta ett fjärrföretag i Storbritannien).

Laura Bannister startade sitt eget avlägsna företag, The Holiday in a Box Co, under pandemin för 6 000 £, som hon brukade köpa aktier.

Hon säger: ‘Formaliteterna tar inte så lång tid som du tror. Registrering hos företagets hus är enkelt; bankkonton är enkla; rätt personer (revisorer osv.) har en vana att dyka upp när du är redo att börja leta och fråga dig omkring.

”Vad denna upplevelse verkligen har imponerat på mig är behovet av att starta och lära mig. Det är viktigt att bara komma igång. Som de säger: “Hopp och nätet kommer att visas”. ‘

Lär dig en ny färdighet

Omskolning är ett annat alternativ för arbetslösa att öka sina chanser att bli anställda. Det finns många tillgängliga resurser som kan hjälpa dig att kvalificera dig.

Aliza Sweiry, vd för rekryteringsföretaget Digital och marknadsföring Aquent UK, rekommenderar kurser från FutureLearn, LinkedIns tidskurs och Aquents egna kostnadsfria utbildningsresurser, som inkluderar kurser om hur du skapar din egen närvaro på sociala medier och modern webbdesign.

Sweiry säger: ‘Om du har befunnit dig utan arbete är det här en bra tid att börja utbildningen. Detta kan ske via online-kurser, webbseminarier eller självinitierat arbete och det finns för närvarande en uppsjö av gratis utbildningskurser tillgängliga på nätet.

‘Det kommer inte bara att ge dig en fördel i förhållande till tävlingen genom att lägga till extra färdigheter i ditt CV, men det kommer att hålla ditt sinne aktivt och bra när du väl har fått ett jobb.

‘Arbetsgivare älskar att se kandidater som är passionerade och visar en vilja att förbättra och utvecklas.’

Förbättra ditt CV


Weir föreslår att man börjar med att skapa ett starkt grundläggande CV.

Hon förklarar: ‘När du har skapat ditt grundläggande CV blir skräddarsy för varje roll mindre betungande och lättare att hantera.

‘Få andra att läsa ditt CV och ge dig feedback, se till att du berättar för vilken typ av feedback du letar efter (grammatik, stavning, prestationer, layout osv.).

“I slutändan är ditt mål att få någon att läsa ditt CV och tänka” Ja, jag måste träffa den här kandidaten “.”

Små förändringar kan också göra stor skillnad.

Om du är en sportentusiast kan det göra skillnad att markera detta på ditt CV. Enligt en undersökning utförd av GolfSupport.com, om du anger en sport på ditt CV ökar dina chanser att bli sysselsatta med mer än 30 procent.

Deras undersökningsresultat visade också att arbetsgivare inom bokföring, bank och finans mest sannolikt kommer att anställa dem som deltar i en sport (54 procent).

Jag inte efter pengarna

Om du inte hittar ett jobb som har den lön du önskar, överväga hur realistiska dina löneförväntningar är i det nuvarande klimatet.

Somasundari säger: ‘Arbetssökning innebär också att väga upp det som är viktigt för dig. Vi vet att lön fortfarande är den främsta motivationen för människor som vill byta jobb, men efter att miljontals människor fick sin första smak av fjärrarbete 2020 visar vår egen forskning att arbetssökande i allt högre grad vill ha jobb med inbyggda flexibla arbetsalternativ.

Förbered dig på videointervjuer

Medan intervjuas hemifrån kan det vara bekvämt att tänka och förbereda sig fortfarande på att skapa rätt inställning och se till att intervjun fortsätter utan tekniska problem.

Sweiry säger: ‘Se till att din miljö är väl upplyst, distraktionsfri med mobiltelefoner avstängda och att din hemmeteknik fungerar innan du börjar – trots allt räknas första intryck fortfarande.

‘Det är också värt att komma ihåg att även om du är hemma är det fortfarande en intervju, så var noga med att bära professionella, kontorsanpassade kläder. Att ha ditt CV framför dig kan också hjälpa till när du får frågor om din arbetshistorik, så håll det alltid till hands. ‘

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages   If any of your old photos or…

10 months ago

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021)

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021) Friends, today I will give you a…

11 months ago

How to put your photo on notification bar?

How to put your photo on notification bar? Friends, if you want to put a…

12 months ago

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details: Sim detail____ Get online Information About…

12 months ago

Bobble AI Keyboard by trickindustry app

Bobble AI Keyboard by trickindustry app: If your conversation is just about text and words…

1 year ago

Trickindustry snack app coins secret trick 2021

Trickindustry snack app     •Whence to make cash along snack video application:  Before anything else…

1 year ago