Categories: Dagens knep

Lura hjärnan: hur magi fungerar

Trollkarlen knäpper fingrarna och en boll försvinner precis framför dina ögon. Hur är det möjligt, frågar du dig själv? Du har en ganska bra förståelse för hur föremål beter sig och du vet av erfarenhet att föremål inte bara kan försvinna i tunn luft, men det är precis vad du ser. Magi är en av de äldsta konstformerna och sedan skrivna skivor började har trollkarlar förbluffat och förvånat sin publik genom att skapa illusioner av det omöjliga. Medan de flesta av deras tricks förblir värdefulla hemligheter, har forskare, jag bland dem, börjat studera magi för att få inblick i hur och varför våra sinnen lätt luras.

Magi låter dig uppleva det omöjliga. Det skapar en konflikt mellan de saker du tror kan hända och de saker du upplever. Medan vissa magiker vill att du ska tro att de har verkliga magiska krafter, ligger den verkliga hemligheten bakom magi i smarta psykologiska tekniker som utnyttjar begränsningar i hur våra hjärnor fungerar. Många av dessa begränsningar är mycket kontraintuitiva och det är därför vi kan uppleva det omöjliga magiska underet.

Hur? Låt oss börja med grunderna. Syn är vår mest betrodda känsla och påverkar många av våra tankar och beteenden. Faktum är att visionen är så viktig att vi ofta inte tror på saker förrän vi ser dem med våra egna ögon. Men det visar sig att våra visuella upplevelser är mycket mindre tillförlitliga än vi intuitivt tror. Det är relativt lätt att snedvrida din uppfattningsupplevelse och dessa snedvridningar blir mycket tydliga när vi ser på visuell illusion.

Visuella illusioner uppstår när det finns en ojämnhet mellan din uppfattningsupplevelse och det verkliga tillståndet i världen. I Müller-Lyer-illusionen verkar till exempel den översta raden kortare än botten, även om de är exakt lika långa.

Ser framtiden

Vi blir ofta förvånade över hur dessa illusioner bedrar oss, men det visar sig att i stort sett all vår uppfattning är en illusion, oavsett om vi går ner på gatan eller försöker sussa det senaste korttricket. Intuitivt tänker vi på våra ögon som helt enkelt att fånga sanningsbilder av världen. Men i verkligheten är vår visuella erfarenhet resultatet av komplexa neuronprocesser som gör smarta uppskattningar av hur världen är. Och som med alla förutsägelser är de aldrig 100% korrekta. Detta leder till fel, och det är dessa fel som trollkarlar har bemästrat och utnyttjar.

Till exempel är den försvinnande bollillusionen ett trick som kollegor och jag har studerat. I det här tricket kastar en trollkarl en boll i luften ett par gånger och får den sedan att försvinna genom att låtsas kasta den igen när den i själva verket förblir hemlig i hans hand. Vad som är förvånande med denna illusion är att de flesta – nästan två tredjedelar – upplever en illusorisk boll som kastas upp i luften vid det tredje kastet, även om den aldrig lämnar trollkarlens hand. Vi upplever denna ”spökboll” eftersom vi ser vad vi tror kommer att hända snarare än vad som faktiskt har ägt rum. Illusionen visar att människor uppfattar saker som de tror kommer att hända i framtiden, även när denna tro är helt ogrundad.

Ignorerar nuet


En ytterligare missuppfattning om visuell upplevelse avser den mängd detaljer som vi tror att vi är medvetna om. Intuitivt känner vi att vi är medvetna om de flesta av våra omgivningar, men denna levande och detaljerade subjektiva upplevelse visar sig vara en annan kraftfull illusion, lika kontraintuitiv och därför lika öppen för att utnyttjas av trollkarlar.

Att bearbeta stora mängder information är beräkningsmässigt dyrt: om du vill bearbeta mycket visuell information behöver du stora hjärnor. Men stora hjärnor kostar, eftersom de kräver stora huvuden och mycket mat för att stödja dem. Så istället för att utvecklas till varelser med enorma hjärnor, utvecklade vi extremt effektiva strategier som gör att vi kan prioritera aspekter av miljön som är viktiga, samtidigt som vi ignorerar saker som är mindre relevanta.

Vad detta betyder är att om du inte ägnar stor uppmärksamhet åt något så kommer du helt enkelt inte att se det. Fenomen som ouppmärksam blindhet eller blindhetsförändring är resultatet av detta, där människor inte upptäcker mycket uppenbara förändringar bara för att de inte tar hand om dem. Dessa mycket kraftfulla exempel illustrerar att om människor är tillräckligt distraherade kan de misslyckas med att se en gorilla även när man är precis framför ögonen.

Trollkarlar utnyttjar ofta dessa uppmärksamhetsbegränsningar genom att missleda din uppmärksamhet och på så sätt hindra dig från att se deras hemliga drag. I en del av vår forskning har vi visat hur detta kan användas för att förhindra att du ser helt synliga händelser.

I det lättare tricket sitter till exempel en trollkarl vid ett bord mittemot betraktaren (a). Han plockar upp tändaren och slår på den (c – f). Han låtsas ta bort lågan och få den att försvinna, vilket ger en blick som en felriktning bort från sin andra hand. Vid (f) tappas tändaren synligt i hans knä (g – h). Tändaren verkar ha försvunnit. Även om tändaren tappas i full vy misslyckas hälften av tittarna helt och hållet eftersom de är distraherade.

Vad detta och andra knep visar är att människor ofta misslyckas med att se saker även när de tittar rakt på dem. Så var inte så säker på att lita på din vision i framtiden. Du vet aldrig vad som verkligen händer.

Magisk levitation

Magisk levitation

Hur många gånger har du varit på en magisk show och sett öppen mun på en människa som flyter i luften?

Detta är ett av de knep som aldrig misslyckas med att hämta gasp från publiken oavsett variationer – istället för en människa kan det vara ett objekt, ett kort eller många gånger magikerna själva.

Känd som levitation, är det en konst som har bildat en viktig del av trollkarlarnas arsenal sedan urminnes tider och om de framförs framgångsrikt kan visa sig vara orsaken till deras världsberömda.

Magisk levitation populariserades av David Copperfield som utförde många imponerande knep som involverade detta koncept i sina liveshower såväl som på tv. Några av hans bästa framträdanden som förtjänade honom rykte över hela världen innebar att levitera på scenen i en låda, flyga över Grand Canyon och få Frihetsgudinnan att försvinna.

Även om det här var dramatiska scenuppträdanden, finns det ännu en trollkarl som är lika ansvarig för att använda omfattande magisk levitation men inte på scenen.

David Blaine är välkänd för att utföra levitation på gatorna och förtjänar också æren för att ha provat Balducci-levitation tillsammans med dess många variationer.

Som ett nyfiket sinne med rätta skulle undra, hur är det möjligt för människor och saker att flyta i luften utan något stöd när fysik säger något annat?

Vi lärs ut om tyngdlagen som gör det omöjligt att flyta för materiella föremål och ändå pratar dessa trollkarlar denna lag med sådan aplomb och nåd som om det var en andra natur för dem.

Under en lång tid tyckte magiker att betraktas med vördnad och beundran genom att hålla levitationshemligheter nära sina hjärtan och låta människor tänka på det som en övernaturlig kraft som de kan ha blivit välsignade med.

Det var David Blaine som krossade denna illusion i bitar genom att demonstrera teknikerna på tv såväl som i sina gatuföreställningar och tack vare honom är det nu möjligt för alla att lära sig att levitera.

Träning för magisk levitation börjar med att förstå mentalism och behärska dess teknik, vilket innebär att lära sig att kontrollera publikens tänkande och hålla dem distraherade under en längre tid.

Detta kräver en generös dosering av showmanship inte bara för att kunna upprätthålla non-stop konversation utan även när det gäller kläder.

Att bära många intressanta tillbehör, krusiduller och extra kläder är distraherande nog och när det kombineras med humoristiska skämt och skämt är det en perfekt inställning för att utföra levitation.

Naturligtvis spelar träning och uthållighet en lika viktig roll för att kunna levera framgångsrikt.

Kortkonsten blomstrar

Konsten att kortblomstrar är ett gammalt sätt att blanda kort på ett spektakulärt sätt, vilket innebär att klippa kortlek, vända kort och vrida och manipulera korten på ett moderiktigt sätt.

Det är en metod för att illustrera sin skicklighet när man hanterar en kortlek.

Genom sidorna nedan listas olika grepp, tekniker och kompletta blomstrande rutiner som du kan lära dig och anpassa för dig själv. Vissa kommer att vara svåra och kommer att ta tålamod för att lära sig.

Andra är tekniker som hjälper dig att utveckla din egen stil och skicklighet. Ta dig tid, träna och så småningom kan du bli expert på Card Flourishes själv.

Nedan visas några videoklipp och förklaringar om hur man utför kort blomstrar från grunderna till de avancerade sätten att utföra kort-istry.
Kortblomstring härstammar från de tidiga dagarna av trollkarlar som införlivar blomstrar i knep men under senare år har det blivit åtskilt från det magiska samhället.

Många kortblomstrare är inte trollkarlar och har försökt flytta denna hobby bort från det magiska broderskapet. Det är en hobby som har tagits upp av ungdomar fram till de senare 20-åringarna.

Många kortblomstrare har drivit på för att befria tanken att alla kortblomstrare är trollkarlar. Men det har varit svårt eftersom många trollkarlar fortfarande övar konsten att ge sina kortmagi den “WOW” -faktorn.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages   If any of your old photos or…

10 months ago

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021)

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021) Friends, today I will give you a…

11 months ago

How to put your photo on notification bar?

How to put your photo on notification bar? Friends, if you want to put a…

12 months ago

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details: Sim detail____ Get online Information About…

12 months ago

Bobble AI Keyboard by trickindustry app

Bobble AI Keyboard by trickindustry app: If your conversation is just about text and words…

1 year ago

Trickindustry snack app coins secret trick 2021

Trickindustry snack app     •Whence to make cash along snack video application:  Before anything else…

1 year ago