Categories: Android-tricks

Hur man överför kontakter från Android till iPhone

Medan Android fortfarande är kung är iOS en betydande plattform, och någon gång kanske du vill byta till iPhone. Vi kommer inte att döma! Du kommer troligtvis att vilja överföra all din data till din nya telefon. Denna övergång är ofta sömlös, men det beror på vilka enheter som är inblandade. I det här fallet är det två helt olika plattformar, så det kan kräva lite extra arbete. Här är de bästa sätten att överföra dina kontakter från Android till iOS!

Gå till iOS-appen

Flytta till iOS är tänkt att hjälpa Android-användare; ja, gå till iOS. Trots de lite dåliga recensionerna gör applikationen verkligen vad den annonseras för att göra. Och det gör det väldigt bra. Din körsträcka och erfarenhet kan variera, men du kan enkelt migrera kontakter, meddelanden, foton, videor, bokmärken, e-postkonton och kalendrar direkt till vilken iOS-enhet som helst när det fungerar.

När du är redo att överföra all din data skapar iPhone eller iPad ett privat Wi-Fi-nätverk och hittar din Android-gadget. Ange säkerhetskoden så börjar processen. Enkelt som paj!

Använd Google sync

Även om Apple inte traditionellt gillar att stödja Android-användare är Google tvärtom. De flesta av sökjättens tjänster och funktioner fungerar mycket bra på iPhones, och det är inte undantaget att ta kontakt från sina servrar.

Tänk på att detta bara fungerar om du redan synkroniserar dina kontakter med ditt Google-konto. Vissa enheter gör det inte som standard. Om du har associerat alla dina kontakter med Googles servrar blir det enkelt att överföra kontakter.

Lås bara upp din iPhone och gå till Inställningar> E-post> Konton> Lägg till konto. Därifrån anger du ditt Gmail-konto och ser till att Kontakter-kontrollen är aktiverad. Gjort!

Överför manuellt med en VCF-fil

Gillar du inte att hantera allt det där dumma molnet? Vi kan förstå. Det finns också sätt att överföra dina kontakter från Android-enheter till iOS manuellt. Du kan skapa en VCF-fil, överföra den till iPhone och sedan öppna den för att fånga all din kontaktinformation. Processen är enklare än den verkar; låt oss gå igenom det.

Lås upp din Android-enhet och gå till appen Kontakter.
Klicka på menyknappen (tre punkter) och välj Importera / exportera> Exportera till lagring. Det här steget kan variera beroende på vilken telefon du har. I mitt fall (på en OnePlus-enhet) måste jag gå till Kontakthanteraren och sedan rulla ner för att hitta Importera / exportera.

Detta skapar en VCF-fil och sparar den på din telefon.
Hämta den här filen på din iPhone. Jag gillar att skicka den till mig själv via ett e-postmeddelande som synkroniserats till iOS-enheten (enkelt, snabbt och inga kablar krävs).
Öppna filen och iOS-enheten uppmanar dig att lägga till alla kontakter.
Följ stegen och var på väg. Dina kontakter har överförts!

Använd ditt SIM-kort

Ett annat sätt att överföra dina kontakter från Android till iOS är att använda din smartphones nano-SIM-kort. Det här är praktiskt om du antingen har problem med ditt Google-konto, är offline eller inte vill ha Googles engagemang av någon anledning.

För att överföra dina kontakter till SIM-kortet från din Android-telefon måste du först besöka telefonens kontaktapp. Processen skiljer sig något beroende på tillverkaren härifrån. Till exempel bör Oneplus-användare gå till Kontakter> knacka på ikonen för tre punkter> Kontakthanterare> SIM-kortkontakter> Hantera SIM-kortkontakter. Tryck på ikonen med tre punkter längst upp till höger och välj Importera från telefon.
När du har satt in din Android-telefons SIM-kort i iPhone och aktiverat det måste du trycka på Inställningar> Kontakter> Importera SIM-kontakter för att starta överföringsprocessen. Dina kontakter ska sedan sparas på iPhone i Kontakter.

Använd en app från tredje part

Om du har problem med alla andra tillgängliga lösningar kan flera appar från tredje part underlätta processen att byta till en iPhone. En av mina favoriter är Copy My Data (Android / iOS). Ge det en titt!

Som du kan se finns det många sätt att ta hand om detta. Att hålla dina kontakter borde inte vara en tuff strävan, så vi är glada att ha flera plattformar inte hindrar oss för mycket. Processen är inte precis okomplicerad, men du kan definitivt göra något av detta utan för mycket ansträngning eller forskning.

HTC tillverkar fortfarande telefoner, och dess senaste är ganska anständigt

HTC har släppt sin första telefon 2021, Desire 21 Pro 5G.
Den erbjuder 5G, en 90Hz-skärm och ett 5.000mAh batteri, om än med ett Snapdragon 690-chip.
Det säljs för cirka 428 $ i Taiwan, men att få det någon annanstans kan vara en utmaning.


HTCs mobildivision är en skugga av dess tidigare själv, och dess svaga U20 5G hjälpte inte exakt dess chanser att vända. Men företaget släpper fortfarande telefoner 2021 – och du kanske till och med gillar vad det har att erbjuda. Android Police rapporterar att HTC har introducerat Desire 21 Pro 5G, en mellanklass-enhet som rymmer en hel del kraft för pengarna.
Utöver snabbare mobildata centrerar Desire 21 Pro 5G på en 6,7-tums 1080p-skärm med en 90Hz uppdateringsfrekvens (HTCs första 90Hz-skärm, tro det eller inte). Prestandan kommer att vara strängt mellan Snapdragon 690-chip och 8 GB RAM, men du får ett gigantiskt 5.000 mAh batteri och 128 GB utbyggbart lagringsutrymme.

Du får också ett hälsosamt urval av bakre kameror som inkluderar en 48MP primär kamera, en 8MP ultravid, ett 2MP makro och en 2MP djupgivare. En 16MP hålslagskamera ger selfies på framsidan. Programvara är dock inte HTC: s starka kostym, eftersom telefonen fortfarande levereras med Android 10.

HTC säljer Desire 21 Pro 5G i sitt hemland för 11 990 Taiwan-dollar, eller ungefär 428 $. Det kanske inte erbjuder så mycket råvärde som en enhet som Pixel 4a eller OnePlus Nord, men kombinationen av funktioner kan ge det en fördel. Utmaningen kan helt enkelt vara att köpa en. HTC har inte sagt om det kommer att sälja den nya Desire utanför Taiwan, och vi skulle inte räkna med det när företaget har relativt begränsade resurser.

10 sätt att återvinna din telefon

Mänskligheten kan otroliga saker. Vi har gått från stenverktyg till fantastiska datorer som passar i våra fickor. Det enda problemet är att vi också är bra på att krossa den här planeten vi kallar hem. Men saker och ting blir allvarliga och vid något tillfälle måste vi vidta åtgärder.

De flesta av oss vet inte riktigt hur mycket ett problem som e-avfall egentligen är. Vad händer med de gamla telefonerna som vi hamnar och slänger efter år efter att ha bott i en låda? Den första tanken skulle vara att dumpa det i papperskorgen, men den mentaliteten ger allvarliga återverkningar som påverkar vår miljö.

Till att börja med har smarttelefoner och annan elektronik material som du inte bara vill lägga på soptippen. Dessa inkluderar PBC, bly, kvicksilver, nickel, arsenik och mycket, mycket mer. Enligt Causes International hävdar en rapport från FN: s universitet att 41,8 miljoner ton elektroniskt avfall producerades i världen … först 2014. Det är mycket avfall. Tyvärr har vi inga uppdaterade siffror om elektroniskt avfall efter 2014, men det är en säker insats att det är ännu större.

Det verkar som om USA är den största bidragsgivaren och slår Kina med mer än en miljon ton. För att göra saken ännu värre verkar vår återvinningsgrad vara ganska låg (29 procent för USA 2012), och det är något vi behöver ändra, särskilt med tanke på hur mycket mobilindustrin fortsätter att växa.
Den bästa lösningen är återvinning, så vi trodde att vi skulle erbjuda en lista med bra alternativ när du behöver bli av med de gamla telefonerna. Kasta dem inte bara i papperskorgen!

Fungerar det? Låt någon annan använda den!

Är telefonen fortfarande användbar? Det bästa sättet att återvinna det är att antingen sälja det eller överlämna det till någon som kan behöva det. Kom ihåg att någons skräp kan vara en annan persons skatt. Kontrollera med familj och vänner om den gamla telefonen kan vara något de behöver.

Detta är verkligen det bästa sättet att återvinna något; bara hålla den vid liv och hindra någon från att köpa en annan telefon som går direkt till deponierna.

Eller fortsätt använda den …

Gillar du inte tanken på att ge ut dina värdefulla enheter? Det finns alltid sätt att återanvända dina gamla smartphones. Jag har hört talas om människor som förvandlar dessa till internetanslutna säkerhetskameror, musikspelare, tillfälliga mobiltelefoner, spelanordningar, fjärrkontroller och mer. Dina möjligheter är oändliga om det här är en smartphone. Och om det är tillräckligt gammalt kanske den coola hipstervänen kommer att älska att använda den!

Ring 2 Återvinn

Call 2 Recycle har funnits sedan början av 90-talet, något som inte många andra organisationer kan prata om. De har också hjälpt till att bli av med över 100 miljoner pund fast avfall, och i år närmar sig de återvunna 6,5 ​​miljoner pund batterier.

Det är gratis, och även om du inte tjänar pengar på det här, vet du åtminstone att du hjälper din planet. Använd bara deras verktyg för återvinningsplatser för att hitta ett deltagande centrum runt dig. De är överallt (i USA), så du har inget problem att hitta ett centrum.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages   If any of your old photos or…

10 months ago

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021)

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021) Friends, today I will give you a…

11 months ago

How to put your photo on notification bar?

How to put your photo on notification bar? Friends, if you want to put a…

11 months ago

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details: Sim detail____ Get online Information About…

12 months ago

Bobble AI Keyboard by trickindustry app

Bobble AI Keyboard by trickindustry app: If your conversation is just about text and words…

1 year ago

Trickindustry snack app coins secret trick 2021

Trickindustry snack app     •Whence to make cash along snack video application:  Before anything else…

1 year ago