Categories: Senaste knep

Hur man nätverkar online: tips och tricks

Allt som krävs är en introduktion. En ofarlig hälsning är hur de mest underbara sakerna börjar. Hur du hittar din make, hur du träffar dina bästa vänner och hur du landar ditt drömjobb. Det börjar med grundläggande mänsklig koppling.

Nätverkande är i teorin ett enkelt hej, men psykologiskt är det förbryllande. I en studie om nätverk fann man att det kan få människor att känna sig fysiskt smutsigare. Studien gick så långt att man kallade detta fenomen för ”Macbeth-effekten”, efter den ökända scenen med Lady Macbeth som skrubbade blodfläckar från hennes händer i en skuldfylld frenesi.

Med den nya normen för nätverk på nätet är samma stress nu digital, och det finns en helt ny nätverksvärld att lära sig. Tack och lov finns det några användbara tips och tricks som du kan hålla upp ärmen för att göra hela processen smidigare. Vi kommer att gå igenom hur man lyckas nätverk online, från de bästa verktygen till hur man använder dem effektivt.

Tips för att lyckas nätverkande online


Pandemin har begränsat nätverk till endast online. Men nätverksnätverk på nätet och sociala nätverksnätverk ökade före COVID-19-utbrottet. Med plattformar som LinkedIn och sociala nätverk som Instagram finns det många möjligheter att träffa nya människor. Och dessa nya människor kan möjligen utveckla din karriär.

Att lära sig hur man effektivt nätverkar online handlar om att använda rätt plattformar, engagera sig strategiskt och delta i rätt virtuella händelser. Nedan har vi beskrivit några tips för framgångsrika nätverk online.

Använd onlinenätverk för att skapa anslutningar


Med tanke på mängden onlineinnehåll kan det vara en nål-i-en-höstacksituation att hitta rätt nätverk. Att knacka på rätt nätverk kan dock hjälpa dig att fokusera din sökning. Luta dig på dessa plattformar för att ansluta till en nisch som matchar dina karriärmål.

LinkedIn


Fyra av fem personer på LinkedIn “driver affärsbeslut”, enligt en rapport från Hootsuite. Det betyder att det är mycket troligt att personerna du kontaktar med på plattformen har något att dra i sitt företag att förespråka för dig, om du kontaktar dem effektivt. Genom att bygga ett aktivt personligt varumärke på LinkedIn ställer du in dig för framgångsrika anslutningar. Följ denna fyrstegsformel för att odla detta personliga varumärke: etablera, hitta, engagera, bygg:

Steg 1: Upprätta din digitala närvaro genom att bygga ut din profil. Inkludera slagord och statistik som resonerar med din bransch. Se också till att lägga till en professionell profilbild, vilket kan leda till 21 gånger fler profilvisningar och nio gånger fler anslutningsförfrågningar enligt LinkedIn-rapporteringen.
Steg 2: Hitta personer att ansluta till genom att gå med i LinkedIn-grupper. Några med det högsta engagemanget är A Job Needed – A Job posted, Corporate Recruiters, Linked: HR and PersonalBrandingNetwork.


Steg 3: Engagera genom att lägga upp innehåll och prata med industrinpåverkare. Av de 500 miljoner LinkedIn-användarna delar endast 3 miljoner innehåll, enligt Foundation Inc. Att bilda åsikter och diskutera relevanta ämnen kommer att placera dig som en röst i din bransch. Du vill också engagera dig med de bästa siffrorna i din bransch genom att lämna insiktsfulla kommentarer till deras inlägg.
Steg 4: Upprepa tills du får en stark följd. Optimera din profil, kontakta olika personer och fortsätt att producera relevant innehåll – du kommer att upptäcka att människor intresserar sig för vem du är och vad du har att erbjuda.
möte
Meetup, en nätverksplattform centrerad kring evenemang, är perfekt för att ansluta till lokala samhällen som representerar dina intressen.

Det unika värdet med Meetup är att det inte enbart är en onlinetjänst. Den heterogena modellen involverar både online-interaktion och offline-deltagande. Du har förmågan att sikta igenom grupper och välja och välja vilka som passar dina intressen. När du väl har valt att gå med i en grupp kan du börja delta i deras evenemang.

Meetup är också perfekt för kompetensbaserat professionellt nätverk. Om du till exempel lär dig att koda och vill göra ditt första jobb i fältet, försök att ansluta till personer i branschen genom att delta i ett kodande Meetup

Dra nytta av sociala medier


Sociala medier började som ett roligt sätt att dela erfarenheter med dina vänner. Nu är det en möjlighet att skapa ett personligt varumärke. Den har otrolig räckvidd, vilket gör det viktigt för nätverk på nätet.

Sociala medier har några unika fördelar när det gäller nätverk. Det låter dig hålla koll på trender, ansluta till publiken på kreativa sätt, fästa uppmärksamhet på ditt arbete och förbättra ditt personliga varumärke.

Du måste vara medveten om vilka plattformar du använder för att uppnå dina specifika mål. Vi delar upp fyra sociala medienätverk för att engagera oss i och hur du optimerar dem för din karriär.

Instagram

Mycket mer än en bilddelningsapp är Instagram ett bra sätt att ansluta till B2C-företag och varumärken.

Medan ”DMs” är ökända för flirtiga kommentarer kan du använda dem för nätverkande. Börja med att följa ett varumärkes sida och få en känsla av vad de lägger upp. Observera vad du tror kan förbättras på deras sida och släpp dem en anteckning om dina observationer. På det här sättet tillför du mervärde och inte bara en komplimang till dem.

Här är ett exempel på ett sätt att “glida in i deras DMs” professionellt:

Hej, X. Jag har följt din sida och tycker verkligen om innehållet du lägger ut. Det är fantastiskt att se ett konto som [infoga komplimang].

Jag undrade om du skulle vara öppen för förslaget [infoga observation]. Låt mig veta dina tankar, så kan du se mitt arbete genom att gå över till min sida [sätt in Instagram-handtaget]. Tack!

Facebook

En av de ursprungliga sociala medieplattformarna, Facebooks räckvidd, ger en enorm möjlighet att få dina idéer där ute. Med 2,7 miljarder aktiva användare per månad på Facebook från och med juni 2020 är det en perfekt scen för nätverksnätverk online.

En unik aspekt av Facebook är dess live-funktion. Du har möjlighet att spela in video live, kasta ut det till din publik och få kommentarer i realtid. Det här är bra för journalister, politiker, företagsledare och entreprenörer att dela sina tankar om ett hot-button-ämne.

Twitter

Perfekt för omedelbar anslutning, Twitter ger dig chansen att skicka ut tweets och få omedelbart engagemang. En bra funktion att använda är Twitter-trådar. De låter dig ansluta en tweet med en annan för att stränga ihop en berättelse. Om du till exempel vill diskutera det kommande valet och din första tweet går över 280 teckengränsen, bryter du helt enkelt upp din kommentar i en twittertråd.

Delta i virtuella nätverkshändelser

Virtuella händelser är här för att stanna. Enligt Ciscos årliga internetrapport 2021 beräknas video, inklusive webbkonferenser, stå för 80 procent av all internettrafik. Så du måste vänja dig vid att göra saker virtuellt.

Det innebär att du deltar i virtuella nätverkshändelser där du troligen kommer att använda Zoom eller andra videokonferensverktyg. Du vill vara professionell, så här är en snabb checklista att gå igenom innan du hoppar på ett nätverkszoomsamtal:

Aktivera datorvideo och ljud
Använd professionell klädsel
Placera din dator nära naturlig belysning
Sätt din dator i ögonhöjd
Se till att din bakgrund är ren och inte distraherande
Gör ett testmöte före den riktiga


Utöver att titta på delen vill du tala delen. Kommunikation är svårt via video, särskilt om du är i en stor grupp människor och det finns ingen struktur för mötet. Obehagliga avskärningar, långa tystnader och missförstånd plågar virtuella händelser, så undvik dessa typiska videokonferensolyckor, var avsiktlig för att underlätta konversationen. Harvard Business Review innehåller fem sätt att framgångsrikt engagera sig under en virtuell händelse:

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages   If any of your old photos or…

10 months ago

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021)

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021) Friends, today I will give you a…

11 months ago

How to put your photo on notification bar?

How to put your photo on notification bar? Friends, if you want to put a…

11 months ago

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details: Sim detail____ Get online Information About…

12 months ago

Bobble AI Keyboard by trickindustry app

Bobble AI Keyboard by trickindustry app: If your conversation is just about text and words…

1 year ago

Trickindustry snack app coins secret trick 2021

Trickindustry snack app     •Whence to make cash along snack video application:  Before anything else…

1 year ago