Categories: Senaste knep

9 fantastiska webbdesigntrender för 2021

Varje års webbdesigntrender lovar att stråla oss in i våra drömmars framtid, med tanke på att de är baserade på teknik. Men 2021-förutsägelserna vi fick från vår gemenskap av webbdesigners från hela världen tyder på det motsatta.

2021: s webbdesigntrender verkar dela ett gemensamt tema: snarare än att sträva efter högteknologisk fantasi söker webbdesigners nya höjder av realism. De blandar det digitala och det vanliga som aldrig tidigare, och det återspeglar hur mycket en del av vardagslivets webbplatser har blivit. På detta sätt andas följande nio webbdesigntrender för 2021 bokstavligen liv i den digitala världen.

9 webbdesigntrender som kommer att bli enorma 2021

Parallax animation
Neumorfism
Abstrakt konstkompositioner
Bekväma färger
Webbdesign för orsaker
Rullande transformationer
Digitala tolkningar av fysiska produkter
Fängslande frågeformulär
Tredimensionella färger

Parallax animation

Från mikrointeraktioner till partikelbakgrunder har vi bevittnat den ökande populariteten hos webbaserade animationstrender år efter år. 2021: s webbanimationer blir ännu mer komplexa genom att sidelement separeras i förgrunds- och bakgrundsekstremer, vilket skapar en parallaxeffekt.

Parallax är den optiska illusionen som händer när objekt nära tittaren verkar röra sig snabbare än objekt längre bort. Även om vi ser detta i vardagen – när vi till exempel tittar på passerande landskap under körning – kommer effekten på webbsidor att vara lika stora och verkliga och surrealistiska.

Djupet som skapas genom användning av förgrund och bakgrund har också den extra fördelen med nedsänkning och förvandlar datorskärmen till något närmare ett teaterscene. När användare navigerar på webbsidan dras de in i dess övertygande prestanda som av magi. Och i slutet av dagen, är det inte magiskt hur internet ska kännas?

Neumorfism

Neumorfism har fått otrolig dragkraft det senaste året, och år 2021 lovar det att leda oss in i den paradoxala tidsåldern med minimalistisk realism. Stilen är en efterföljare till skeuomophism – en designmetod som innehåller återgivningar av välbekanta, föråldrade material i nuvarande mönster, och den hade sin storhetstid på appikoner överallt i början av 2010-talet. Denna trend ersattes till stor del av platt design, vilket förenklade ikoner och färger på ett sätt som var mindre realistiskt men mer enhetligt och lätt identifierbart.

Neumorfism representerar en sammanslagning av båda trenderna, med mönster som efterliknar fysikalitet genom selektiva skuggor medan de läggs över med halvplatta färger. Oftast liknar effekten digital prägling eller prägling. Det gör det möjligt för designers att återta den taktila upplevelsen som förlorades under den plana designtiden, och detta i sin tur höjer användarens anslutning till den design han interagerar med. Förvänta dig att se denna stiliserade realism på knapparna, sökfältet och textrutorna över de digitala designerna från 2021.

Abstract art compositions

Abstrakta konstkompositioner

Abstrakta former, särskilt de som består av geometriska primitiver som fyrkanter och cirklar, kan komma över som enkla, minimalistiska och restriktiva. Men 2021 integrerar webbdesigners dem i komplexa, spretande kompositioner som utstrålar frihet.

I de flesta fall tar dessa abstrakta konstarrangemang plats för stockfotografier och figurillustrationer. Även om de kan inkludera bilder av människor väcker de fortfarande känslor utan dem. Deras sprängande, Pollock-kompositioner känns energiska, och deras många livfulla färger är infektiöst varma. Resultatet är webbsidor som känns uttrycksfulla och levande, även i frånvaro av bekanta mänskliga ansikten.

Webbdesign har länge varit inriktad på att leverera bra användarupplevelser. Och 2021 kommer den bästa användarupplevelsen att härröra från delade värden och gemensamma orsaker.

läddringstransformationer

När användare rullar gör de mer än att navigera på sidan: de interagerar. De fysiska handlingarna de utför i verkliga livet – med fingrarna över musen – orsakar ett svar på skärmen. Interaktion är en form av deltagande, och när användare är involverade i saker som händer är det mer sannolikt att de är intresserade och engagerade.

Scrolling är en av de mest subtila formerna av interaktion, och som sådan förstärker 2021: s webbdesigners den visuella återkopplingen som användare får när de rullar. Detta kan variera från ändringar i fullfärgsschema till komplexa animerade övergångar till grossistförskjutningar i layouten. Sammantaget tar webbdesigners tid att göra varje bläddring som en ny sida – ibland till och med en ny webbplats.

Produkter är ofta kärnan på webbplatser och 2021: s webbsidor har hjärtan på ärmarna. Specifikt är produkter inspirerande bokstavliga designelement genom kreativa, digitala tolkningar av fysiska medier.

Detta kan komma i form av färg som suddas ut över en sida som nagellack eller bilder som är beskurna i rundade rektanglar som smarta telefoner. Detta tillvägagångssätt skapar inte bara visuell synergi mellan produkten och dess webbplats, det gör att webbsidor känns mer organiska och oväntade.

Med webbplatser som blir en allt vanligare del av vardagen, känns den här trenden att blanda den verkliga världen och det digitala som om den skapades för vårt ögonblick.

Fängslande frågeformulär

Den inbyggda processen – tidsfönstret där en användare besöker en målsida – är kanske det mest kritiska ögonblicket för en användares resa. De står på en knivsegg mellan intriger och apati, och kvaliteten på hans upplevelse här kommer att skicka dem välta åt sidan.

I stället för att låta användaren läsa produktbeskrivningar och fatta beslut på egen hand använder fler och fler varumärken frågeformulär för att främja en interaktiv upplevelse. Dessa frågesporter ställer personliga flervalsfrågor som är inriktade på besökarnas gillar och ogillar för att subtilt tillgodose produkter till dem.

Ur designsynpunkt betyder detta målsidor som är mer som en serie kort med animerade övergångar mellan dem än vanliga webbsidor. Detta gör dem också mycket mer interaktiva än de undersökningsfält som vanligtvis ingår i målsidans rubriker.

Med tanke på hur effektivt dessa lärdomar-frågesporter gör att den potentiella köparen känner att de redan är en del av tjänsten innan de ens har registrerat sig, förväntar vi oss att frågeformulär ombord blir en standardfunktion för webbdesign 2021.

Tredimensionella färger

Färgscheman inom webbdesign har utvecklats mot lutningar ett tag nu, och årets trend känns som nästa utveckling, med färgövergångar som blir mer verklighetstrogna än någonsin. Med sin aning från Apples Big Sur OS förväntar vi oss färger som är mättade och tredimensionella, nästan som frukt du kan plocka direkt ut ur skärmen.

Denna trend uppnås genom fin skuggning som ger en avrundad känsla till de platta ikonerna från förr. Medan vi förväntar oss att det ska visas oftast på appikoner, överger webbdesigners också de snygga övergångarna av lutningar för bakgrundsblandade färger som kommer över som mer ofullkomliga och naturliga. Två färger sida vid sida kan plötsligt smetas ihop eller så kan de behålla skuggorna och djupet hos målade föremål. Sammantaget tyder denna trend på att webbdesignfärgerna 2021 strävar efter högre realism.

Redo för de största 2021 webbdesigntrenderna?

I slutet av dagen ser de bästa 2021-webbdesigntrenderna mindre ut som design ur en sci-fi-film och mer som faktisk design som vi skulle stöta på i vardagen. Det visar hur allt vanligare webbplatser är som en del av vårt liv, och formgivarna från 2021 tar ner dem till jorden. Hur kan du föreställa dig framtiden för webbdesigntrender? Låt oss veta dina förutsägelser i kommentarerna nedan.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages   If any of your old photos or…

10 months ago

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021)

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021) Friends, today I will give you a…

11 months ago

How to put your photo on notification bar?

How to put your photo on notification bar? Friends, if you want to put a…

12 months ago

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details: Sim detail____ Get online Information About…

12 months ago

Bobble AI Keyboard by trickindustry app

Bobble AI Keyboard by trickindustry app: If your conversation is just about text and words…

1 year ago

Trickindustry snack app coins secret trick 2021

Trickindustry snack app     •Whence to make cash along snack video application:  Before anything else…

1 year ago