Categories: Android-tricks

8 av Android bästa dolda funktioner och var du kan hitta dem

Från att använda flera appar samtidigt till att hålla telefonen upplåst när du är hemma har Android några fantastiska funktioner – men de är inte alltid uppenbara.
Android som helhet är känd för sin många olika enheter och anpassningsbar programvara. Men trots alla skillnader mellan, till exempel en OnePlus- och Samsung-telefon, är upplevelsen nästan densamma. Båda enheterna kör Android, trots allt delar de samma funktioner – varav några är dolda.

Ta ett exempel på appar med delad skärm. Att använda två appar samtidigt är inte bara något som iPhone-användare bara kan drömma om utan det är också rent användbart och inbyggt i din Android-telefon – du måste bara veta var du ska leta. En av mina favorit dolda funktioner heter Smart Lock, ett verktyg som håller min telefon upplåst när jag är hemma och återgår sedan till att kräva mitt fingeravtryck eller PIN-kod när jag lämnar. Det är bekvämt och det låter mig hålla min telefon säker när jag inte är hemma.

Tänk på att alla funktioner nedan kanske inte ser ut eller fungerar exakt samma på alla telefoner, och det beror på att olika Android-enhetstillverkare gillar att använda unika gränssnitt. Mitt råd? Använd sökfältet högst upp i appen Inställningar om du kämpar för att hitta en funktion.

Tyst meddelanden som kan vänta

Trött på att varje enskild anmälan får din telefon att pipa eller hoppa? Berätta för din Android-telefon när du vill att en app ska ge tysta varningar genom att länge trycka på varningen tills du utlöser en uppmaning och fråga om du vill att aviseringen ska markeras som en varning eller tyst.

Varning gör att appens aviseringar kan spela upp ljud och visas på låsskärmen medan Silent stänger av varningen, men ändå gör den synlig i meddelandefältet.

Lägg till bildtexter i valfri video eller podcast

Live Caption är en imponerande men ändå relativt ny funktion som långsamt tar sig till fler enheter. När den är aktiv lägger den till bildtexter i realtid till vilken video, podcast eller röstnot som helst på din telefon. Det spelar ingen roll om videon du tittar på är avstängd – Live Caption kommer fortfarande att transkribera den åt dig.

Sedan det först tillkännagavs förra året har Google utökat sin Live Caption-funktion utöver Pixel-telefonprogrammet till att inkludera Samsungs senaste telefoner, inklusive Note 20 och OnePlus 8-serien. Det finns ingen officiell lista över enheter som stöds, så vitt jag kan säga, och din telefon måste köra Android 10 för att den ska fungera.

Om du vill aktivera Live Caption (eller kontrollera om din telefon stöds) öppnar du appen Inställningar och söker efter Live Caption. Live Caption-växlingen är på en annan plats på Pixel 4 ($ 504 på Amazon), Galaxy S20 och OnePlus 8 ($ 799 på Amazon).

När du har aktiverat Live Caption, när som helst när du börjar spela upp en video – även om du låter volymen vara avstängd – visas en liten svart ruta på din skärm, inklusive diktering i realtid av vad som helst som sägs. p>

Det är riktigt bra gjort och en funktion som alla telefoner borde ha, inte bara Android. Du kan lära dig mer om funktionen, inklusive hur du begränsar svordomar och hur du använder den i vår kompletta guide.

Använd två appar samtidigt


En av mina favoritfunktioner i Android är att kunna ha två appar på skärmen samtidigt. Det är praktiskt när jag tittar på ett Google Doc och skickar ett e-postmeddelande eller när jag letar upp ett recept och skickar ingredienslistan i Meddelanden. Men det är inte helt klart hur man får appar i delat skärmläge.

Tryck på appomkopplarknappen, eller om du använder Androids gestnavigering, svep uppåt från skärmens nedre del för att komma till multitasking-vyn och tryck på appikonen högst upp på appens kort eller miniatyrbild följt av Delad skärm.

Den första appen glider till toppen av skärmen och multitasking-vyn tar upp den nedre delen av skärmen. Välj antingen en annan app från multitasking-vyn eller starta en app från din startskärm eller applåda. Inte alla appar har stöd för delat skärmsläge, och det enda sättet jag kan ta reda på om en app saknar stöd är att helt enkelt försöka öppna den.

Titta på en video och använd en app samtidigt


Längs samma idé med appar med delad skärm är Android’s Picture-in-Picture (PiP) -funktion. Att använda det kan inte vara enklare, du måste bara veta att det finns.

Jag gillar att titta på mina Twitch-favoriter medan jag bläddrar i Reddit eller kollar mina e-postmeddelanden. För att utlösa PiP, börja titta på en video och gå sedan tillbaka till startskärmen. Det är verkligen så enkelt. När du lämnar appen, om den stöder PiP-läge, visas videon som ett litet fönster på telefonens skärm. Du kan dra runt, ändra storlek eller stänga den. Du kan också använda PiP för att få sväng-för-sväng-vägbeskrivning i Google Maps, vilket gör det enkelt att se vilket stopp du behöver gå av när du navigerar i tunnelbanan i en ny stad.

Om du vill visa en lista över appar installerade på din telefon som stöder den här funktionen öppnar du appen Inställningar och går till Appar & amp; Meddelanden & gt; Speciell appåtkomst & gt; Bild i bild. Det är också här du kan gå inaktivera PiP för en app. Om du till exempel inte vill att Google Maps ska fortsätta att visa sväng-för-sväng-anvisningar när du har lämnat den och snarare stänger appen helt av.

Använd Smart Lock för att hålla telefonen upplåst när du är hemma – En av mina favoritgömda funktioner kan hindra dig från att ange din PIN-kod eller skanna ditt fingeravtryck när du är hemma eller på jobbet. Du kan ställa in den så att telefonen låses upp när du befinner dig på en viss plats. Du kan också ställa in den så att telefonen låses upp när den upptäcker att du är aktiv, som när du går runt medan du håller telefonen nedtryckt mot ditt ansikte eller pratar via Bluetooth i trådlösa hörlurar.

Öppna inställningar & gt; Säkerhet & gt; Smart Lock och ange din PIN-kod när du uppmanas till det. Därifrån kan du välja vilken aspekt av Smart Unlock du vill använda och när.

Tänk bara på att om du har Smart Lock inställt på att hålla telefonen upplåst hemma, betyder det att alla du bor med kommer att kunna komma in i den.

Återställ aviseringar som raderats av misstag


Har du någonsin tryckt på knappen för att rensa meddelandefältet, bara för att märka en varning du behövde läsa i sista sekunden? Jag vet att jag har. Tack och lov finns det en dold anmälningslogg som visar dig en löpande sammanställning av varje varning och meddelande du har fått de senaste dagarna. Det enda sättet att komma åt det är via en widget på startskärmen.

Tryck länge på en tom plats på skärmen och välj sedan Widgets från menyn. Hitta alternativet Inställningar och välj sedan Notifieringslogg. Nästa gång du saknar en varning trycker du på widgeten så ser du en lista över alla dina varningar.

Om din telefon inte har en aviseringslogg, prova appen Unnotification.

Dela snabbt dina Wi-Fi-nätverkskrediter med vänner

Att ge ditt Wi-Fi-nätverkslösenord till en vän eller familjemedlem kan vara besvärligt, särskilt om det är en lång, komplex serie siffror och bokstäver. Eller så kan du tveka att lämna ut dina uppgifter eftersom det är ett lösenord du använder någon annanstans – jag förstår det. Beviljas att ha människor över eller besöka en väns hem är något som de flesta av oss undviker just nu, men när hemma-beställningar börjar lyftas och saker och ting börjar återgå till det normala, kommer det säkert att vara till nytta.

Tack och lov kan du med Android 10 visa en QR-kod på telefonens skärm som gör att alla som skannar den kan ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk.

Du kan skanna eller skapa en QR-kod på din enhet genom att öppna appen Inställningar och välja Nätverk & gt; Wi-Fi. Om du delar dina nätverksuppgifter trycker du på nätverksnamnet och sedan Dela. Om du ansluter till ett Wi-Fi-nätverk, tryck på QR-kodikonen bredvid Lägg till nätverk.

Den här funktionen kommer också till nytta om du ställer in en ny telefon och inte vill gå igenom processen för att kopiera ditt lösenord.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages   If any of your old photos or…

10 months ago

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021)

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021) Friends, today I will give you a…

11 months ago

How to put your photo on notification bar?

How to put your photo on notification bar? Friends, if you want to put a…

11 months ago

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details: Sim detail____ Get online Information About…

12 months ago

Bobble AI Keyboard by trickindustry app

Bobble AI Keyboard by trickindustry app: If your conversation is just about text and words…

1 year ago

Trickindustry snack app coins secret trick 2021

Trickindustry snack app     •Whence to make cash along snack video application:  Before anything else…

1 year ago