Categories: Android-tricks

6 problem med LG V10 och hur man fixar dem

LG: s nya V-serie av smartphones är företagets senaste försök att fånga premium-smarttelefonmarknaden. Det första erbjudandet i serien, LG V10, har en vacker design, en hållbar kropp, underbar skärm, avancerade specifikationer och en fantastisk kameraupplevelse, tillsammans med en andra skärmupplevelse som är helt unik. Sammantaget ger LG V10 ett mycket övertygande flaggskeppsalternativ, särskilt för dem som förväntade sig mer av LG G4.

LG V10 recension
LG V10 bästa fall
Men som det är fallet med alla nuvarande generationers smarttelefoner eller surfplattor är LG V10 inte utan problem. Därför har vi sammanställt några av de vanliga problemen som LG V10-ägare möter och erbjuder potentiella lösningar på hur man åtgärdar dem.

Ansvarsfriskrivning: LG V10 är en av de bästa flaggskeppssmartphones 2015, och det är mer än troligt att du inte stöter på några av problemen som nämns nedan.

Skärmflimmer

En hel del användare har hittat att deras enhetsdisplayer flimrar med jämna mellanrum när de använder telefonen. Skärmen kommer att dimmas, precis som innan den stängs av och lyser upp igen.

Potentiella lösningar:

Konstigt nog har vissa användare funnit att Paypal-applikationen orsakar detta problem. Om du har installerat Paypal-appen tar du bort den för att se om problemet försvinner. Förhoppningsvis kommer en framtida uppdatering av appen att ta itu med problemet och du kan installera det igen vid den tiden.
Om du tycker att Paypal-appen inte är fel kan en annan oseriös applikation vara orsaken till oro. Starta enheten i felsäkert läge (du hittar instruktionerna om hur du gör det nedan) och se om det här problemet uppstår. Om den inte gör det är ett nyligen installerat tredjepartsprogram problemet. Avinstallera appar som installerades precis innan problemet dök upp och se om det löser det.

Skyddshöljet hindrar fingeravtryckssensorn från att fungera korrekt

Fingeravtrycksläsaren på LG V10 är i övrigt korrekt, men användarna har hittat noggrannheten att falla dramatiskt när det finns ett fall på eller att skannern slutar fungera helt.

Potentiella lösningar:

Detta är ett problem som har erkänts av LG och förbättringar av fingerperint-skannern kommer att göras tillgängliga i en framtida programuppdatering. I grund och botten är problemet nu att kontakt med metallsidorna är nödvändig när du använder skannern för att få den att fungera korrekt. Om du tar av fodralet får skannern fungera ordentligt igen.
Vissa användare har hittat inställningen av fingeravtrycksläsaren igen, den här gången med fodralet, hjälper lite.

Ikonen längst upp till vänster på skärmen slutar fungera

Många användare har funnit att ikonen längst upp till höger på skärmen, till exempel bakåtpilen eller menyknappen med tre punkter, slutar fungera efter ett tag, oavsett vilken app de är i.

Potentiella lösningar:

Detta är ett annat välkänt problem och verkar orsakas av Facebook Messenger-applikationen. Användare har upptäckt att avinstallationen av appen löser problemet direkt. Förhoppningsvis kommer en framtida uppdatering av appen att lösa detta problem.
Om du tycker att FB Messenger-appen inte är fel, kan en annan oseriös app vara orsaken till oro. Starta enheten i felsäkert läge och se om problemet kvarstår. Om det inte gör det, ta bort eventuella senaste program som du kanske har installerat innan problemet dök upp och se om det löser det.

Enheten växlar automatiskt från Wi-Fi till mobilnätverk

Många användare har hittat att deras enheter automatiskt byter till mobilnätverksanslutning för data medan de är anslutna till Wi-Fi. Enheten gör omkopplaren eftersom den antar att signalstyrkan i cellnätverket är bättre.

Potentiella lösningar:

Detta verkar vara ett problem med inställningarna för smarta nätverksväxlar. Du kan gå till Inställningar – Wi-Fi-inställningar – Avancerat och stänga av inställningar som “Undvik dåliga Wi-Fi-anslutningar” eller “växla automatiskt till mobildata.”
Tyvärr tyckte vissa användare att detta var ett hårdvaruproblem och var tvungna att plocka upp en ersättningsenhet, med den nya telefonen inte lider av samma problem, så det kan vara den bästa lösningen för dig.

Många användare har hittat att enhetens skärm förblir avstängd efter ett samtal, vilket gör det svårt att avsluta ett samtal eller få åtkomst till något annat i telefonen under ett samtal.

Potentiella lösningar:

Detta verkar vara ett problem med närhetssensorn och möter i allmänhet användare som använder generiska skärmskydd, särskilt av härdat glas. Skärmskydd gjorda speciellt för LG V10 kommer med en L-formad skärning på toppen som håller närhetssensorn öppen, och att använda detta hjälper till att undvika problemet.

Du kan också kontrollera om det finns ett problem med själva närhetssensorn. Ladda ner en app som Aida64 från Google Play Butik. Gå till avsnittet Sensorer och leta efter närhetssensorn. Håll handen över sensorn, och värdet ska växla mellan 5 cm och 0 cm för långt respektive nära.

En oseriös app kan också vara oroande. Starta enheten i felsäkert läge och se om problemet kvarstår. Om det inte gör det avinstallerar du appar som du kanske har laddat ner innan problemet startade och se om det löser det.

Anslutningsproblem

Som det är fallet med alla nya enheter kan du komma att möta vissa anslutningsmöjligheter med Bluetooth och Wi-Fi. Bluetooth-problem verkar vara särskilt framträdande med LG V10.

Potentiella lösningar:

Wi-Fi-problem

Stäng av enheten och routern i minst tio sekunder, vrid sedan tillbaka dem och försök igen anslutningen.
Gå till Inställningar – Energibesparing och se till att det här alternativet är inaktiverat.
Använd Wi-Fi Analyzer för att kontrollera hur trång din kanal är och växla till ett bättre alternativ.
Glöm Wi-Fi-anslutningen genom att gå till Inställningar – Wi-Fi och länge knacka på den anslutning du vill ha och välj sedan “Glöm”. Ange detaljerna igen och försök igen.
Se till att routerns firmware är uppdaterad.
Se till att appar och program på enheten är uppdaterade.
Gå till Wi-Fi – Inställningar – Avancerat och anteckna enhetens MAC-adress och se till att den får åtkomst i routerns MAC-filter.
Bluetooth-problem

Med problem när du ansluter till bilen, kontrollera tillverkarens manual för enheten och bilen och återställ dina anslutningar.
Se till att du inte saknar en viktig del av anslutningsprocessen.

Gå till Inställningar – Bluetooth och se till att inget behöver ändras
Gå till Inställningar – Bluetooth raderar alla tidigare parningar och försök ställa in dem igen från grunden.

När det gäller problem med flera enhetsanslutningar kan endast en framtida uppdatering lösa problemet.
Guider: Mjuk återställning, Hård återställning, Torka cachepartition och hårdvarukontrollläge.

Mjuk omstart

När skärmen inte svarar trycker du på och håller ner strömbrytaren i 10 sekunder tills enheten startar om.
Alternativt kan du också dra i batteriet för att stänga av telefonen.
Hård återställning

Stäng av enheten.

Håll ned strömbrytaren och volym ned-knappen samtidigt, och när LG-logotypen visas släpper du bara strömbrytaren och trycker sedan omedelbart på strömbrytaren igen och väntar tills fabriksåterställningsmenyn kommer upp.
Tryck på strömbrytaren för att fortsätta, eller på volymknapparna för att avbryta.
Startar i felsäkert läge

Stäng av telefonen och starta om den. När LG-logotypen visas trycker du på och håller ner volymknappen tills du ser startskärmen, som ska ta den i felsäkert läge.

När telefonen är påslagen, tryck och håll ned strömbrytaren tills avstängningsalternativen visas. Tryck och håll ner alternativet “Stäng av” tills en bekräftelse dyker upp och tryck på OK. Detta startar enheten i felsäkert läge.

Hårdvaruläge

Om displayen på telefonen är trasig eller skadad kan du fortfarande utföra några grundläggande funktioner med hjälp av hårdvaruknapparna.

Stäng av mobilen.
Håll strömknappen och båda volymknapparna intryckta i mer än 10 sekunder för att aktivera kontrollläget för hårdvaruknappen.
Tryck på volymknapparna för att bläddra till det alternativ du vill ha och tryck på strömbrytaren för att bekräfta.

För att svara på ett samtal kan du nu trycka på båda volymknapparna samtidigt för att göra det.
för att avsluta ett samtal, tryck på strömbrytaren under samtalet.

För att stoppa alarmet, håll ned volymknapparna samtidigt när alarmet ringer.

Så där har du det för den här sammanställningen av de vanliga problemen som LG V10-ägare står inför och potentiella lösningar på hur man fixar dem. Vi kommer att fortsätta att hålla den här listan uppdaterad, så om det finns andra problem du kan ha, nämn det i kommentarfältet nedan.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages   If any of your old photos or…

10 months ago

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021)

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021) Friends, today I will give you a…

11 months ago

How to put your photo on notification bar?

How to put your photo on notification bar? Friends, if you want to put a…

12 months ago

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details: Sim detail____ Get online Information About…

12 months ago

Bobble AI Keyboard by trickindustry app

Bobble AI Keyboard by trickindustry app: If your conversation is just about text and words…

1 year ago

Trickindustry snack app coins secret trick 2021

Trickindustry snack app     •Whence to make cash along snack video application:  Before anything else…

1 year ago