Categories: Senaste knep

5 tips för ett hälsosammare 2021

Efter ett långt och utmanande år är de flesta amerikaner redo att säga adjö till 2020 och ringa 2021. Hälsa är alltid en prioritet på väg in i ett nytt år, men mitt i COVID-19-pandemin är det viktigare än någonsin att upprätthålla en hälsosam livsstil. I en undersökning som frågade amerikaner om deras nyårsresolutioner 2021 sa 50% av de tillfrågade att de planerade att träna mer och 39% sa att de skulle vilja förbättra sin kost.

Med så många människor inklusive hälsa och välbefinnande i sina resolutioner delade NewYork-presbyterianska läkare, sjuksköterskor och dietister med Health Matters sina tips för att skapa hälsosamma vanor.

Träna regelbundet

Att hålla sig i fysisk form har många fördelar, inklusive att öka kardiovaskulär och muskulös hälsa och bekämpa sjukdomar. Träning kan också påverka ditt mentala välbefinnande positivt genom att hjälpa kroppen att lindra stress och minska depression. Att skydda din mentala hälsa har varit särskilt kritiskt under pandemins stress, så försök att klämma in den minsta rekommenderade American Heart Association-150-minuters aerob träning med måttlig intensitet varje vecka, plus minst två dagar som du gör muskelförstärkning aktiviteter.

Här är några enkla sätt att dela upp övningarna i steg om 30 minuter, med tillstånd av NYPBeHealthy wellness-teamet:

Ta minst två 30-minuterspromenader i veckan vid lunchtid eller planera några vandringsmöten.
Träna 30 minuters styrketräning med en kettlebell eller handvikter medan du tittar på TV.

Hoppa rep i 15 minuter när du står upp på morgonen och igen när du kommer hem på natten.

Gör knäböj vid skrivbordet i steg om 10 minuter tre gånger om dagen.
Med fler som arbetar hemifrån kan träning också hjälpa till att minska värk och smärta. “Rörelse är medicin när det gäller ryggradens hälsa”, säger Dr. J. Ricky Singh, chef för interventionell ryggrad vid NewYork-presbyterian Och Spine och vice ordförande och docent vid institutionen för rehabiliteringsmedicin vid Weill Cornell Medicine. Till exempel kan du lägga till 10 knäböj, 10 tricep-dopp på en solid stol och väggtryckningar i din dagliga rutin. Gör också en poäng att gå upp från skrivbordet två eller tre gånger i timmen för att gå runt och göra lätt sträckning, till exempel ryggböjningar, vilket hjälper till att motverka att böjas över en dator.

Animering av hur man gör squats

Håll ett regelbundet sömnschema

COVID-19-pandemin har stört många människors sömnmönster, men det är viktigt att hålla ett regelbundet sömnschema och få ungefär åtta timmars sömn per natt, säger Dr. Daniel Barone, en neurolog och expert på sömnmedicin vid Center for Sleep Medicine på NewYork-Presbyterian / Weill Cornell Medical Center och docent i neurologi vid Weill Cornell Medicine. “Att ha ett starkt, hälsosamt immunförsvar ger oss lite mer av en barriär mot att utveckla en COVID-infektion, så det är viktigt att prioritera sömn”, säger Dr. Barone.

Han föreslår att man skapar en regelbunden läggdags- och väckningstid, undviker koffein senare på dagen, stänger av elektronik före läggdags, sätter gränser för din mediekonsumtion, tränar regelbundet, undviker tupplurar, skär ut alkohol och är uppmärksam på möjliga tecken på sömnapné.

Ät rätt

Förutom att få tillräckligt med frukt, grönsaker och fullkorn hela dagen, fokusera på protein på morgonen, säger Dr Rekha B. Kumar, en behandlande endokrinolog vid NewYork-Presbyterian / Weill Cornell Medical Center och en biträdande professor i medicin vid Weill Cornell Medicine. Att förpacka din frukost med protein kommer att hålla blodsockret och vissa “hungerhormoner” mer stabila under hela dagen, vilket hjälper till att kontrollera din aptit. Äggvita omeletter, grekisk yoghurt och proteinshakes är exempel. Dr. Kumar rekommenderar också för mycket socker, särskilt i form av majssirap med hög fruktos. Att konsumera överskott av socker leder till ett tillstånd som kallas insulinresistens, vilket är en föregångare till typ 2-diabetes, en fettlever och hjärt-kärlsjukdom. Det har också förknippats med cirros, neuropati, njursjukdom, allmän inflammation och cancer.

En diet med mindre rött kött kommer att leda till en mängd fördelar om du ersätter kalorierna med hela växtfoder, säger Dr Shilpa Ravella, en gastroenterolog vid NewYork-Presbyterian / Columbia University Irving Medical Center och en biträdande professor i medicin vid Columbia University Vagelos College of Physicians and Surgeons. Dina kolesterolnivåer i blodet kommer att sjunka och du minskar dramatiskt risken för kroniska sjukdomar, inklusive toppdödande som hjärtsjukdomar, cancer, stroke, diabetes och fetma.

En lätt att följa diet som undviker rött kött är Medelhavsdieten. Det är en av de bästa sakerna du kan göra för ditt hjärta, säger Dr. Gary Gabelman, en kardiolog vid NewYork-Presbyterian Lawrence Hospital och en biträdande klinisk professor i medicin vid Columbia University Vagelos College of Physicians and Surgeons. Kosten innehåller mycket frukt, grönsaker, baljväxter, fisk och nötter och rik på antioxidanter, som har visat sig vara till nytta för hjärthälsa och hälsa.

Ett bra sätt att se till att du inte hamnar efter chips eller en chokladkaka när du behöver ett mellanmål är att äta innan du blir svält, säger Alexandra Rosenstock, RD, CDN, en registrerad dietist vid Center for Advanced Digestive Care vid NewYork-Presbyterian / Weill Cornell Medical Center. Om du väntar för länge på att äta, kan du gå efter saker du inte planerade att ha bara för att du är hungrig eller ditt blodsocker är lågt. Istället är Rosenstocks råd att ta tag i något hälsosamt som du redan har förberett. Ta dig tid att tänka på att ha hälsosamma mellanmål i kylen eller vara tillgängliga på jobbet.

Skydda dig själv från COVID-19 och influensa

Vid det här laget vet de flesta att 3 W: erna hjälper till att skydda dem från coronavirus: bära en mask, tvätta händerna och titta på ditt avstånd. Men experter har också uppmuntrat människor att skydda sig mot influensa för att undvika en potentiell “twindemic.”

Att få ett influensaskott är det bästa sättet att förhindra influensa, säger Dr. Ting Ting Wong, en behandlande läkare och smittsam specialist på NewYork-Presbyterian Brooklyn Methodist Hospital. Lyckligtvis gäller de förebyggande åtgärderna för COVID-19 också influensa: att undvika stora folkmassor och sammankomster, ha på sig en mask, social distansering, frekvent handtvätt och stanna hemma när du känner dig sjuk, säger Dr. Wong.

Det är särskilt viktigt för gravida kvinnor att skydda sig mot influensa och få influensa. Inte bara är influensaskottet effektivt och säkert för barnet, säger Dr. Laura Riley, förlossningsläkare och chefsgynekolog vid NewYork-Presbyterian / Weill Cornell Medical Center, men det skyddar också barn som föds under influensasäsongen, som löper från oktober till april. Influensavaccinationer som ges till gravida kvinnor minskar risken för sjukhusvistelse av influensa med cirka 70% för spädbarn yngre än 6 månader.

När COVID-19-vaccinet blir allmänt tillgängligt är det viktigt för alla att få det, och för kvinnor som är gravida och ammar att erbjudas det också, tillägger Dr. Riley.

Håll dig till din plan

Sexton procent av människorna som fattade resolutioner förra året höll sig inte till någon av dem, enligt en nyårsundersökning. Oavsett om du vill gå ner i vikt, komma i bättre form, hålla dig i bättre kontakt med familj och vänner, sluta röka eller dricka eller ha ett annat mål i åtanke, det finns enkla strategier du kan anta för att hålla fast vid din plan, säger Dr. Gail Saltz, en psykoanalytiker och assistent behandlande läkare vid NewYork-Presbyterian / Weill Cornell Medical Center och klinisk docent i psykiatri vid Weill Cornell Medicine. Hon föreslår:

Äga upp till vad som behöver ändras.
Skriv ut dina mål och motsvarande handlingsplan i veckodelar.
Börja med en journalpost “Varför?”
Skapa incitament.
Berätta för någon annan.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages   If any of your old photos or…

10 months ago

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021)

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021) Friends, today I will give you a…

11 months ago

How to put your photo on notification bar?

How to put your photo on notification bar? Friends, if you want to put a…

11 months ago

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details: Sim detail____ Get online Information About…

12 months ago

Bobble AI Keyboard by trickindustry app

Bobble AI Keyboard by trickindustry app: If your conversation is just about text and words…

1 year ago

Trickindustry snack app coins secret trick 2021

Trickindustry snack app     •Whence to make cash along snack video application:  Before anything else…

1 year ago