Categories: Tricks och tips

21 tekniska trender, tips och saker att se upp för 2021

Vad kan vi förvänta oss av prylar och teknik i allmänhet 2021? Det är svårt att göra förutsägelser, för som 2020 har visat kan allt hända. Vid den här tiden för ett år sedan kunde ingen ha föreställt sig hur saker skulle bli. Det har varit en tid med enorma störningar, men för varje bakslag har vi sett en ny möjlighet i teknikvärlden. Med människor begränsade till sina hem har videokonferenser tagit fart som aldrig tidigare.

Ekonomiska begränsningar har kastat många människors planer i oordning, men PC-försäljningen har ökat på grund av nödvändighet. Låsningar i alla delar av världen spårade bort allas planer, men mycket arbete har fortsatt att hända. Världen har till stor del skiftat till en ny normal.

Mot denna bakgrund går vi in ​​i 2021 i hopp om att se saker och ting återgå till det normala, men det ser ut som om det fortfarande kan ta ett tag. Vi känner att det finns hopp, och det kommer att bli intressant att se hur mycket av våra nuvarande justeringar blir permanenta förändringar. Här är våra förutsägelser för tekniska trender 2021, särskilt i Indien.

Vi fortsätter att arbeta hemma ett tag

Saker och ting återgår långsamt till det normala och medan vi alla vill ha lite socialisering har kontor och arbetare inom många branscher tydligt insett att det inte finns något behov av att alla ska vara på samma plats hela tiden. Många stora teknikföretag kommer inte att be anställda att återvända till mitten av 2021 och dessa tidslinjer kommer sannolikt att förlängas. Vi kanske ser fler hybridlösningar som distansarbete och delade veckor.

Vad det betyder är att samarbete, videokonferenser och schemaläggningstjänster blir mer inblandade i våra dagliga liv, och vi slutar investera mer i hårdvara och programvara för att göra oss mer produktiva hemma. Kontor måste ta upp nya utmaningar när det gäller datasäkerhet och fjärrhantering, medan arbetare kommer att använda sig av teknik för att hantera en ny balans mellan arbete och privatliv.

Tekniska mässor kommer inte att vara desamma

Stora tekniska shower kommer inte att hända under första halvåret 2021, men vi kan se mindre, mer kontrollerade händelser senare på året. CES 2021 kommer att bli ett helt digitalt evenemang, men MWC har omplanerats till juni och även Computex planerar att gå vidare med en personlig show. Som IFA 2020 visade borde det vara möjligt att hålla någon form av insamling med lämpliga försiktighetsåtgärder. Å andra sidan visade sig det vara mycket fördelaktigt att gå online på andra sätt. Apples virtuella WWDC lyckades nå fler människor över hela världen än någonsin, och framtida shower kommer att påverkas av denna upplevelse.

Folkmassorna kommer att minska mycket och även de som kan resa kanske väljer att inte göra det. Vi måste se hur saker och ting spelar ut – om nya resebegränsningar blir nödvändiga kan utställare dra sig ut och planerna kan ändras även i sista minuten.

Prylar och datorer kommer sannolikt att förbli dyra

Priserna i Indien är betydligt högre än i många andra länder tack vare skatter och de senaste valutafluktuationerna har ökat kostnaderna. Vi kommer sannolikt inte att se några stora raster, men bättre specifikationer och funktioner kommer att fortsätta att sippra ner till lägre prisnivåer.

Störningar i försörjningskedjan och ökad efterfrågan har lett till en allvarlig brist på flera stora PC-komponenter, vilket har höjt priserna och orsakat besvikelse. Processorer och GPU: er drabbades hårdast, särskilt AMD: s Ryzen 5000-serie och Nvidias GeForce RTX 30-serie.

Spel kommer att fortsätta växa

Indien är en enorm marknad för spel, särskilt mobilspel. Vi har också ett relativt stort antal PC- och konsolentusiaster, men det finns enorm potential för tillväxt. E-sport och streaming är inte heller så populärt som i resten av världen. Företagen tävlar för att fylla tomrummet efter PUBG Mobile, och (förhoppningsvis) förestående lanseringar av både PUBG Mobile India och Fau-G kommer utan tvekan att sätta igång en ny våg av intresse. Vi hoppas också att både oberoende och stora indiska spelutvecklare kommer att bli framträdande tack vare sitt arbete på mobila plattformar

Laddare försvinner, åtminstone i höga änden

Efter att ha avskedat Apples övergång till att sluta inkludera laddare med sina produkter verkar det klart att Samsung och Xiaomi har beslutat att göra exakt detsamma. Andra företag kommer sannolikt att följa efter, eftersom mindre lådor innebär effektivare frakt och totalt sett lägre kostnad. Det kommer att skapa efterfrågan på eftermarknadsladdare och eventuellt förvirring om olika standarder.
Vissa företag som Vivo och Oppo har använt patenterade snabbladdningsmekanismer som försäljningsställen, så de kommer sannolikt fortfarande att behöva leverera kompatibla laddare. Precis som hörlursuttaget är det troligt att den låga änden förblir opåverkad. Detta kommer förmodligen att vara en mindre kontroversiell övergång eftersom många människor faktiskt har flera reservstenar som ligger kvar från produkter som inte används längre.

Telefonkameror kommer att fortsätta driva innovation

Smartphones är ganska commoditised nu när det gäller design, programvara och funktioner. Huvudpunkten för differentiering, särskilt i den höga änden, är kamerakvalitet och funktioner. Vi kommer sannolikt att se mycket mer betoning på sensortyper och -storlekar, optisk zoom, videostabilisering och prestanda i svagt ljus. Företagen måste fortsätta att experimentera med olika typer av sensorer och linser, programvarueffekter, AI-förbättringar och naturligtvis marknadsföring om de vill locka människor att byta från något annat varumärke.

Vi lär oss ödet för Samsung Galaxy Note-serien

Den ursprungliga stora telefonen, Samsung Galaxy Note, verkar ha gått sin kurs. Med den kraftigt läckta Galaxy S21 för att absorbera sin signatur S-Pen-funktionalitet kanske det inte finns någon anledning för en separat Galaxy Note-serie längre. Det betyder dock inte att företagets sortiment krymper – det kommer att finnas utrymme högst upp för nya Galaxy Z Fold- och Flip-modeller.

Böjning, hopfällning av telefoner och bärbara datorer kan bli mer praktiskt

Det leder oss till den största trenden som har lovat att gå över från det experimentella till det vanliga – fällbara telefoner. Samsung Galaxy Z Flip och Moto Razr 5G har varit de mest praktiska alternativen hittills men de är fortfarande extremt dyra och ganska känsliga.
Om företag har lärt sig nog från sina första iterationer kan 2021 se en hopfällbar telefon som faktiskt är överkomlig, lätt att leva med och inte kommer att ge ägarna ångestattacker varje dag. Xiaomi har tre modeller som påstås vara på väg, Samsung driver sina egna mönster, och även Apple tros arbeta på sin egen hopfällbara iPhone.

Bärbara datorer med stora, böjbara skärmar har precis börjat lämna konceptfasen, och det tar några olika experiment innan vi kan säga om det är värt att bli av med ett fysiskt tangentbord och styrplatta eller om vi behöver komma med nya idéer för att få det bästa av två världar.

Felaktig information och djupa förfalskningar kommer att spridas

Vi har sett enorma mängder av “falska nyheter” sprida sig 2020, särskilt kring politiska och ideologiska teman. Det kommer sannolikt att finnas mycket mer av det under det nya året, och det kommer att bli alltmer sofistikerat och riktat. Sociala medier och meddelandeplattformar måste göra mer för att märka, kväva och spåra spridningen av viral felinformation. Användningen av AI och deepfake-video kommer också sannolikt att göra saker mer komplicerade och kan få människor att börja tvivla på legitima källor till nyheter. Som alltid kommer det att vara upp till var och en av oss att tänka kritiskt på vad vi stöter på online.

Internet via 5G och satellit kan komma till Indien

Många delar av världen har redan fungerande 5G-nätverk, men det finns väldigt lite konkreta nyheter om någon indisk mobilleverantör som lanserar den här nya standarden. Massor av smartphones är redan 5G-kapabla, och det borde vara ganska standard på även mellanstora modeller ganska snart.
Förhoppningsvis kommer vi att se en viss rörelse vid denna front 2021, och kostnaden för licensiering och infrastruktur kommer inte att vara för hög för våra kämpar operatörer att hantera. En annan potentiell bit av spännande nyheter är att Starlink-satellitkonstellationen fortsätter att växa och att service till Indien kan vara möjlig i slutet av 2021 – igen, det beror också på om regleringshinder kan övervinnas.

Smarta hemprodukter kommer att bli mer populära

Smarta hem har lovats i flera år nu, men vi ser äntligen företag standardisera sina erbjudanden kring Googles och Amazons plattformar (och Apples, i mindre utsträckning). Smarta hemprodukter ses nu som vanliga tillbehör och är också relativt överkomliga.
Många företag in

klusive telefontillverkare ser nu dessa som viktiga delar av större ekosystem. Visst, kanske du inte behöver en tandborste med en egen app, men allmänna hemautomation, schemaläggning och fjärrkontroll är tilltalande utsikter. Vi kan förvänta oss att enklare produkter som smarta lampor och smarta pluggar blir mycket mer populära i Indien 2021.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages   If any of your old photos or…

10 months ago

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021)

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021) Friends, today I will give you a…

11 months ago

How to put your photo on notification bar?

How to put your photo on notification bar? Friends, if you want to put a…

12 months ago

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details: Sim detail____ Get online Information About…

12 months ago

Bobble AI Keyboard by trickindustry app

Bobble AI Keyboard by trickindustry app: If your conversation is just about text and words…

1 year ago

Trickindustry snack app coins secret trick 2021

Trickindustry snack app     •Whence to make cash along snack video application:  Before anything else…

1 year ago