Categories: Senaste knep

21 smarta Google SEO-tips för 2021

Gott nytt år, läsare! Vi är tillbaka med en helt ny säsong av Whiteboard Friday-avsnitt för ditt nöje.

Först och främst: Moz SEO-experten Cyrus Shepard delar sina 21 bästa tips för framgångsrik Google SEO 2021, inklusive vad man ska prioritera och vad man ska se upp för det kommande året. Han har också inkluderat en massa hjälpsamma resurser för din referens i transkriptionen nedan!

Titta och njut, och lämna som alltid dina frågor och dina egna förslag i kommentarsektionen.


Video transkription

Hur, Moz-fans. Välkommen till en annan upplaga av Whiteboard Friday. Jag heter Cyrus Shepard. Idag, så glad att du kan gå med oss. Vi talar om 21 smarta Google SEO-tips för 2021. Vi gör oss redo för ett nytt år, ett nytt år av SEO-strategier. Det här är 21 praktiska tips som du kan implementera som förhoppningsvis bör flytta nålen på din organiska trafik.

Det här är några av de bästa tipsen som jag har samlat under det senaste året. Många av dem som jag ska använda själv i mina egna SEO-strategier.

Nu har vi fyra kategorier: ökande klick, innehåll / SEO-tips på sidan, teknisk SEO och lite länkbyggnad. Det finns 21 av dessa. Dessa kommer att gå snabbt. Vi försöker göra 10 till 12 minuter, så vi får inte spendera mycket tid på var och en. Men var inte orolig. Vi kommer att länka till lämpliga resurser i transkriptet nedan så att vi kan följa med och utforska lite mer. Okej. Redo att dyka in?

Ökar klick


Låt oss börja med klick, specifikt att tjäna fler klick från Google utan att faktiskt rankas högre, för det är en av de bästa sakerna med SEO. Du behöver faktiskt inte rankas högre för att få mer trafik om du kan få fler klick från rankningen som du redan har. Så låt oss prata om några specifika strategier för att få fler klick utan att öka rankningen.

Favicon-optimering

Först, favicon-optimering.

Nu är jag förvånad över att fler inte har pratat om detta 2020. Google visar favicons i mobila sökresultat, och de kan påverka din klickfrekvens om de är höga kontraster, om de är synliga eller inte synliga. Att ha en bra favicon kan göra några procentenheter skillnad, mycket liten, men det gör skillnad om du kan få det rätt. Aaron Wall, SEO Book, skrev ett av de få inläggen om det.

Optimering av brödsmulor


Medan vi optimerar våra favoriter, låt oss ta en titt på optimering av brödsmulor. Google visar brödsmulor i både skrivbords- och mobilresultat. De kan vara sökordsrika brödsmulor, vilket kan påverka din klickfrekvens. Nu får Google sina brödsmulor från många ställen. Det kan vara din URL, ditt schemamärkning, dina faktiska brödsmulor på sidan.

Vad du vill göra är att se till att Google visar de brödsmulor som du vill att de ska visa med hjälp av de nyckelord som du väljer. Det bästa sättet att göra det, se till att du faktiskt har brödsmulor på din sida med länkar, att du använder schemamarkering. Helst skulle det matcha din URL-struktur, men det är inte alltid nödvändigt. Så en bra gräddoptimeringsgranskning.

Metabeskrivningar


Låt oss optimera dessa metabeskrivningar. Detta är så gammal SEO. Men en ny studie visar att 30% av webbplatserna inte ens använder metabeskrivningar. Nu är det förståeligt eftersom en annan studie visar att 70% av tiden skriver Google om metabeskrivningen, vanligtvis för att den inte använder de nyckelord som användaren letar efter. Men om vi skriver en väl utformad metabeskrivning kan den tvinga användarna att klicka, och det betyder att man använder sökordsrika beskrivningar som folk faktiskt söker efter, så när Google använder din metabeskrivning uppmuntrar det dessa klick och fungerar som marknadsföring kopiera till din webbplats.

Siffror i titlar


Tillsammans med metabeskrivningar, titlar. Delade just en studie som nyligen visade att datum som lagts till titlar ökade rankningen för ett visst varumärke. Siffror är i allmänhet en sak som jag alltid testar i titeltaggar som vanligtvis ger ganska konsekventa resultat. Specifikt är datum i titeltaggar ofta en vinnare, januari 2021.

Var inte spammig om det. Inkludera det inte om det inte är vettigt och inte fejka det. Men om du kan inkludera ett nummer kommer det ofta att öka din klickfrekvens för en viss fråga.

pannplatta</li> </ol> <p>Vad sägs om att göra en panngranskningsgranskning för din titeltagg? Tips nummer fem. Vad är panna? Boilerplate är de delar av din titel tagg som upprepas varje gång.</p> <p>Till exempel här på Moz sätter vi “Moz”, vårt varumärke i slutet av varje titeltagg. Vi brukade sätta “Whiteboard Friday” i slutet av varje Whiteboard Friday tills vi testade det och upptäckte att vi faktiskt fick fler klick och högre ranking när vi tog bort det.

Så boilerplate, du vill att dina titlar ska vara unika, ge unikt värde. Så jag skulle uppmuntra dig att experimentera med din pannplatta och se om du tar bort den faktiskt ökar din ranking.</p> <p>Ibland går det inte. Ibland behöver du pannan. Men gör testet för att ta reda på det.</p> <ol start=”6″> <li>FAQ och instruktionsschema</li> </ol> <p>Tips nummer sex: schema, särskilt FAQ och instruktionsschema. Google gav oss en enorm gåva när de introducerade dessa i sökresultaten.

FAQ-schema ger dig mycket SERP-fastigheter. Du kan inte alltid vinna det, och du kan inte alltid vinna hur-till-schemat, men när du gör det kan det definitivt öka eller påverka människor att klicka på ditt resultat, utöka dessa FAQ-scheman.</p> <p>Det är inte lämpligt för varje sida. Du vill se till att du faktiskt har de vanliga frågorna på dina sidor.

Men det är ett sätt, i lämpliga situationer, att du kan öka klick utan att öka din faktiska Google-ranking. Okej.</p> <p>Innehåll / SEO på sidan<br /> Låt oss gå vidare till lite innehåll och tips på sidan.</p> <ol start=”7″> <li>Starta om toppinnehållet<br /> Okej, nummer sju. Det här är året jag vill att du ska undersöka om du startar ditt toppinnehåll.</li> </ol> <p>Innehållet kan bli gammalt efter några år. Så vi lanserar innehåll.

Du har en blogg, du startar den och du delar den på sociala medier. De flesta glömmer bort det efter det. Så gå tillbaka, titta på ditt toppinnehåll under de senaste två till fem åren eller till och med tio år, om du vill gå så långt tillbaka och se vad du kan starta om genom att uppdatera det och hålla det på samma URL.

I vissa fall kan du se vinster på 500% till 1000% bara genom att starta om en del av ditt gamla innehåll med några uppdateringar.</p> <p>Så gör en omstart av granskningen 2021.</p> <ol start=”8″> <li>Öka den interna länkningen<br /> Nummer åtta: ökar intern länkning. Nu är det många av de bästa SEO-byråerna, när de snabbt behöver öka rankningen för kunder, finns det i allmänhet två saker som de vet är de enklaste spakarna att dra.

Först titelnamn och metabeskrivningar, vad som får fler klick, men för det andra ökar den interna länkningen.</li> </ol> <p>Du vet att du kan öka interna länkar på din webbplats, och det finns förmodligen några möjligheter där som du bara inte har utforskat. Så låt oss prata om några enkla sätt att göra det utan att ha för mycket arbete.</p> <ol start=”9″> <li>Uppdatera gammalt innehåll med nya länkar<br /> Nummer nio uppdaterar ditt gamla innehåll med nya länkar.

Detta är ett steg som vi ser människor hoppa över gång på gång. När du publicerar ett nytt blogginlägg, publicerar du ett nytt innehåll, se till att du går tillbaka och uppdaterar ditt gamla innehåll med de nya länkarna.</li> </ol> <p>Så du tittar på det bästa sökordet som du vill rangordna efter och går i Google Search Console eller kontrollerar verktyg som Keyword Explorer för att se vilka andra sidor på din webbplats som rankar för det sökordet och lägger sedan till länkar till det nya innehållet till dessa sidor. Jag tycker att när jag gör detta sänker det avvisningsfrekvensen gång på gång. Så du uppdaterar inte bara din gamla sida med nytt innehåll och nya länkar och lägger till relevans.

Du lägger till länkar till ditt nya innehåll. Så se till att när du publicerar nytt innehåll uppdaterar du ditt gamla innehåll med de nya länkarna.</p> <ol start=”10″> <li>Ta bort onödiga länkar<br /> Nummer 10, ta bort onödiga länkar från ditt innehåll. Nu är detta en form av PageRank-skulptur. PageRank-skulptur är ett smutsigt ord i SEO, men det fungerar faktiskt i viss utsträckning.

Det är inte nofollow länk sida skulptur.</li> </ol> <p>Det tar bort onödiga länkar. Behöver du verkligen en länk till din lagsida på varje sida på din webbplats? Behöver du en länk till ditt kontaktformulär på varje sida på din webbplats? I många fall gör du det inte. Ibland gör du det. Men om du tar bort onödiga länkar kan du skicka mer länkkapital genom de länkar som faktiskt räknas, och dessa länkar är en viktig Googles rankningssignal.</p> <ol start=”11″>

<li>Paritetsrevision för mobil länk<br /> Nummer 11, behöver du göra en mobil länkparitetsgranskning. Vad är det där? Vad är en mobil länkparitetsgranskning? Det säkerställer att länkarna på din mobilwebbplats är desamma som länkarna på din stationära webbplats. Varför är det viktigt? De senaste åren har Google flyttat till ett första mobilindex, vilket betyder vad de ser på din mobilwebbplats, det är din webbplats.</li> </ol>

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages   If any of your old photos or…

10 months ago

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021)

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021) Friends, today I will give you a…

11 months ago

How to put your photo on notification bar?

How to put your photo on notification bar? Friends, if you want to put a…

12 months ago

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details: Sim detail____ Get online Information About…

12 months ago

Bobble AI Keyboard by trickindustry app

Bobble AI Keyboard by trickindustry app: If your conversation is just about text and words…

1 year ago

Trickindustry snack app coins secret trick 2021

Trickindustry snack app     •Whence to make cash along snack video application:  Before anything else…

1 year ago