Categories: online-tricks

12 GRATIS studieverktyg online som alla studenter borde veta om

Många kanske tror att internet inte bidrar till studier – det är alla kattvideor och sociala nätverk. Det finns dock tusentals webbplatser där ute som är speciellt utformade för att lära sig nya färdigheter, hantera vardagen och studieverktyg för att hjälpa studenter att studera för tentor.

Här ska vi fokusera på 12 studieverktyg online för att vara din nya bästa studiekompis. Oavsett om det är tidshantering, digitala kort, självtillverkade frågesporter, studiespel eller andra pedagogiska verktyg, kan dessa webbplatser och appar hjälpa studenter i alla åldrar att göra sig redo för kommande tester, allt till det låga, låga priset helt gratis.

GoConqr

Visuella elever, gläd dig. Det som gör den här webbplatsen unik är tankekartorna, en webb med information som delar upp breda ämnen i mindre ämnen. När du skapar en karta kan du se hur saker och ting är anslutna. Detta hjälper till med både memorering och förståelse.

Webbplatsen har också många andra användbara funktioner som flashkort, en anteckningsplattform, självskapade frågesporter, studieplanerare, ett samarbetsverktyg och ett sätt att spåra hur mycket du lär dig. Detta mångsidiga verktyg finns också på flera plattformar för studier på språng.

Quizlet

Med den här webbplatsen ger du informationen och Quizlet tillhandahåller studieverktygen. Användare kan skapa “uppsättningar” i alla ämnen under solen. Baserat på uppsättningen kommer webbplatsen att generera flashcards, frågesporter, övningstester, matchande spel och till och med auditiva verktyg. Quizlet har också en gratis app för att lära sig på språng och studera även offline.

De två spelen, Scatter och Space Race, låter dig lära dig materialet och ha kul att göra det. I Scatter drar användare definitioner eller information till sina relaterade motsvarigheter så fort de kan och rensar skärmen. I rymdlopp rullar definitioner över skärmen och du skriver in rätt ord eller fras associerad med det innan definitionen når slutet av skärmen. Med ledartavlor och höga poäng kan du tävla för att få de bästa tiderna, vilket ger motivationen till tävling till dina studier.

Evernote

Att studera kan ibland täcka flera olika plattformar, men med Evernote kan alla dina anteckningar, information och forskning vara tillsammans på ett ställe. Ett ovärderligt organisationsverktyg, den här webbplatsen kan synkronisera din information över datorer och telefoner, dela med andra användare, samla webbklipp och skapa allt från en central plattform.

Evernote kan användas på många olika sätt: att hålla ordning på forskningsdokument, organisera presentationsanteckningar, skapa studiehandböcker för anteckningar i klassen, för att inte tala om vardagliga uppgifter som inte är skolor.

StudyBlue

Samarbete är namnet på spelet för denna webbplats. StudyBlue ansluter studenter genom liknande inlärningsmål och ämnen, så att de kan dela och få tillgång till flashcards, studiehandböcker och mer. StudyBlue kan även ansluta studenter i specifika klasser, låta dem meddela varandra och samarbeta i projekt.

Webbplatsen har också ett varierat innehållsbibliotek, flera studielägen, klassbaserade studiehandböcker, lagring av alla dina anteckningar och en realtids självbedömningspoäng som spårar dina framsteg i ett ämne. Och med gratis mobilappar kan StudyBlue tas på språng.

Marinara Timer

Trots att du blir hungrig efter lite spaghetti är denna webbplats avsedd att öka produktiviteten. Inspirerad av Pomodoro-produktivitetsmetoden – att arbeta i 25 minuter och sedan ta en 5-minuters paus – låter Marinara Timer dig att anpassa din egen personliga timer (komplett med underhållande larm låter som “alien bot ordering lunch” eller “echoing into space” ) för att studera effektivt.

Att ta en liten paus medan du studerar ökar uppmärksamhet, fokus och produktivitet. Den här webbplatsen kan hjälpa dig att belöna dig själv för ditt hårda arbete genom att låta dig veta att det är dags att luta dig tillbaka och bläddra igenom ditt Twitter-flöde eller titta på några roliga videor. Det låter dig sedan veta när det är dags att komma tillbaka till jobbet.

StudyStack

Att studera med flashcards har aldrig varit så enkelt. StudyStack tillåter användare att skapa flashcard-uppsättningar och använda vad andra redan har gjort. När ett kort vänds kan du välja om du har rätt eller fel. Fel kort upprepas sedan tills du har lärt dig det, vilket gör det till ett utmärkt verktyg för memorering.

När webbplatsen väl har skapats kan den förvandla informationen till ett antal verktyg och spel som är perfekta för studier. Du kan spela hangman, unscramble eller ett matchande spel innan du tar frågesporter och övar test.

Hur man studerar

Vill du lära dig mer om stresshantering? Vad sägs om att skapa ett schema för att skriva en uppsats på en vecka? HowToStudy erbjuder hjälp till studenter genom att samla in ett brett utbud av studieresurser från hela Internet. Enkelt och lätt att navigera, HowToStudy organiserar resurser efter ämne. Du kan också lära dig att studera, som deras webbplatsnamn antyder, genom att titta igenom deras samlade guider på alla delar av studieprocessen, från att starta din studiesession till att hantera testangst för den stora dagen.

Schooltraq

När du håller reda på uppgifter, tester och händelser blir det mycket enklare att planera tid att studera. Schooltraq är en online digital planerare som håller förfallodagen i schack. Ett alternativ till den traditionella pappersagendan, den här webbplatsen säkerställer att du aldrig tappar ditt schema eftersom det synkroniseras mellan din telefon och dator.

Designen är snygg och enkel, vilket möjliggör tydlighet och låg stress. När dina ankor är i rad blir skollivet mer hanterbart. Den här webbplatsen kan gå längre än att hjälpa dig att studera för ditt nästa test eftersom du också kan använda det för ditt personliga liv.

Grammatik

Part of doing work in college is ensuring your grammar and spelling are correct. If your writing can do with a bit of assistance, Grammarly can help make sure that your studying and resulting work are correct. The add-on for browsers is easy to use, informative, and will help correct your writing, teaching you where your work can be improved.

Whether you’re writing an email or collaborating on a project, this free tool can assist you with your approach to work. It not only clearly outlines what needs to be changed, but tells you why it needs to be changed, so you learn from the experience.

Hippocampus

Hur lär du dig? Om visuella stimuli hjälper dig att närma dig studietiden bättre än Hippocampus kan vara för dig. Gratis, den innehåller information och multimediainnehåll om en mängd olika ämnen från ekonomi till religion.

Besök på webbplatsen ger dig tillgång till 7000 videor om alla tillgängliga ämnen. Webbplatsen visar också andra samlingar eller verktyg som kan främja din utbildning.

Tinycards

Älskar du flashcards men kan inte hålla koll på alla dina individuella kort? Vill du studera lättare när du är på språng eller när du har en ledig stund? Tinycards-appen från Duolingo kan vara din bästa vän.

Denna app har ett extremt brett utbud av tillgängliga flashkort, från det periodiska systemet till grekiska filosofer till djur i Antarktis. Och eftersom det är av Duolingo finns det också massor av flashkort tillägnad olika språk.

Hittar du inte det kort som du behöver? Du kan skapa en skräddarsydd för dina studier och sedan dela den med andra!

Khan akademin

Khan Academy är ett annat fantastiskt alternativ för dem som vill studera och lära sig mer utanför klassrummet. Denna kostnadsfria resurs ger dig klassalternativ skräddarsydda efter din utbildningsnivå och dina intressen. Du kan hitta information om grundläggande geometri, elektroteknik, organisk kemi, mikroekonomi, personlig ekonomi och mer.

När du väl har valt dina intressen kommer Khan att skapa kurser för att få dig på väg till dina mål. Programmet spårar dina framsteg för att hjälpa dig att hålla dig på rätt spår!

Många av sajterna i den här listan har uppgraderade paket eller “pro” -konton till en viss kostnad. Men alla har gratis verktyg som är idealiska för alla studenter. Ge dem ett försök och se vilka som hjälper dig mest.

Glad att studera!

Använd College Raptor för att upptäcka personliga college-matcher, kostnadsberäkningar, acceptansodds och potentiellt ekonomiskt stöd för skolor runt om i USA – GRATIS!

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages   If any of your old photos or…

10 months ago

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021)

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021) Friends, today I will give you a…

11 months ago

How to put your photo on notification bar?

How to put your photo on notification bar? Friends, if you want to put a…

12 months ago

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details: Sim detail____ Get online Information About…

12 months ago

Bobble AI Keyboard by trickindustry app

Bobble AI Keyboard by trickindustry app: If your conversation is just about text and words…

1 year ago

Trickindustry snack app coins secret trick 2021

Trickindustry snack app     •Whence to make cash along snack video application:  Before anything else…

1 year ago