Categories: Tricks och tips

10 tips för att utforma tidskrifter med hög effekt

Från att designa slående, kreativa tidningsomslag till att sätta ihop innehållssidor som innehåller ett slag, vi delar tio fantastiska tips för att få liv i dina tidskriftsmalldesigner.

Oavsett om du skapar en modebibel, konditionsmag eller matgenomgång hittar du något här som hjälper dig att få dina idéer igång samt användbara tekniska tips för att göra dina tidskriftslayouter professionella.

Letar du efter en snygg, färdiggjord tidskriftsmall? Bläddra bland det breda utbudet av tidningsmallar som finns tillgängliga på Envato Market.

Kolla in våra rekommenderade mallar för kreativa tidningar:

Var inte blyg med dina omslagsdesigner

De mest estetiskt tilltalande tidningarna har alltid fantastiska omslag. Det är ingen mening att spendera tid på att göra insidorna i din tidning perfekt om vardagliga webbläsare inte tar upp frågan för att ta en titt. En uppmärksammande design för tidskriftsomslag är viktig för att sälja din tidning till läsare och bjuda in dem att fördjupa sig i publikationen.

Med detta sagt behöver din design av tidningsomslag inte vara fräck. Ett regnbågens spektrum av färg och en överpackad layout kan se daterad och billig ut; men balanserade, starka rubriker och underrubriker i kombination med enkla, grafiska bildtexter uppmärksammar coola tidningsomslag på ett subtilare sätt.

Försök att hålla dig till A B C-regeln, som används av designarna av de mest kreativa tidningsomslagen. Håll dig till en A-rubrik (tidskriftens titel), en stark (B) underrubrik (dra ut en artikel för att vara huvudfokus) och ett större urval av mindre (C) underrubriker. Nästan varje tidningsomslag använder denna regel för att främja balans i layouten.

Koppla ihop dessa rubriker med ett starkt, enkelt fotografi och områden med vitt utrymme (där du inte placerar någon upptagen text eller bilder), och du har en layout som är både trevlig att se på och grafiskt väldigt djärv.

Håll dig i svartvitt fotografering för ett starkt utseende som fortfarande ser balanserat och snyggt ut.

Titta på plattor och visa typsnitt med stora bokstäver i nyanser av briljant vitt, som i den här snygga InDesign-tidningsmallen som heter Arigat, för att få texten att dyka upp mot ett fullfärgsfoto.

Att låta foton ”interagera” med typografi är också ett utmärkt sätt att få coola tidningsomslag att se mer 3D ut och ger intrycket att fotot hoppar ut på dig. Klipp bort fotoobjektet från bakgrunden och lägg dem så att delar av motivet läggs framför texten och andra bakom. Kolla in den här guiden om hur du skapar ett tidningsomslag i Adobe InDesign och Photoshop som använder den här effekten:

En enda färgpop ropar högst!

Några av de mest effektiva tidskriftsdesignerna använder färg mycket sparsamt, vilket visar att en enkel pop med djärv färg kan vara mer slående än en palett av regnbågsbrights.

Att slå ihop en enda stark färg med svartvitt fotografi och svartvit text ser fantastiskt ut för herrtidningar och teknologititlar. Ljus typografi, banderoller och avdelare ger en sportig, maskulin kant till layouter. Det är superenkelt att uppnå och är ett utmärkt sätt att sammanföra hela designen av tidningen (se Tips 9 nedan, om att marknadsföra ett stiltema i dina mönster).

Prova en syragul eller varm orange för en optimistisk färgpop som ser bra ut på extremsporttitlar och resemagasin. Eller varför inte kyla ner det med en himmelblå och gyllene accent, som på den här snygga sporttidningen?

En djärv röd ser också väldigt slående ut och lägger till en modern touch till gammaldags svartvit fotografering. Samurai Magazine-mallen visar hur bra den här tidningsomslagsidén fungerar.

Nyckeln med detta utseende är att välja en stark färg och använda den sparsamt. Använd inte din färg på allt – en touch här och där kommer långt.

Spendera tid på att göra din innehållssida perfekt

När läsaren öppnar tidningen blir innehållssidan deras första anlöpshamn. Innehållssidan ska vara funktionell och göra det möjligt för läsaren att enkelt hitta avsnitt och artiklar, men det är också det perfekta stället att utöva lite stilistisk kreativitet.

Om din tidning har en stor mängd innehåll, begränsa inte ditt innehåll till en sida – förgrena dig till ett fullständigt tvåsidigt uppslag. Detta ger dig gott om utrymme för att introducera en stor rubrik för “Innehåll” (prova en platt serif för typografi med hög effekt) och massor av lockande bilder.

Alla fantastiska innehållsförteckningar kommer att struktureras på någon form av rutnätlayout, men det behöver verkligen inte vara begränsande eller tråkigt. Ta en titt på det oregelbundna foto-rutnät som används i denna sporttidnings innehåll spridning – mish-mash av stora och små bilder ser spännande ut, inte kaotiska, och utdragna taglines lägger sammanhang till varje grafik. Stora, snygga sidnummer i blått, gult och svart är omedelbart tydliga och gör det enkelt att bläddra i innehållet i tidningen.

Eller varför inte basera ditt innehåll på ett enklare kolumngaller, som i den här designmalltidmallen?

Begränsa antalet artiklar du markerar i varje rad eller kolumn i rutnätet för att ge mer andningsutrymme till varje objekt och hjälpa till att maximera det vita utrymmet i din layout.

När du utformar din tidskrift, fokusera din energi på att göra din innehållssida så välstrukturerad och stilfull som möjligt. Eftersom det är referensspridningen för resten av publikationen vill du göra ett gott intryck! Du kan lyfta typografistilar och färger från innehållsspridningen och använda dessa som bas för att utveckla ett konsekvent utseende över hela tidningen.

Kom ihåg att innehållssidor för tidskrifter skiljer sig mycket från innehållssidor för böcker eller rapporter. Tidskriftsinnehållet bör vara fullt av lockande bilder och spännande typografi för att få läsaren att stämma in i resten av tidningens innehåll.

  1. Illustrerad grafik gör tidskrifter unika
    Bläddra i alla hyllor med tidskrifter så märker du att de flesta coola tidningsomslag använder foton som sitt bildmedium. Ett illustrativt omslag kan dock se unikt och super-elegant ut och är ett utmärkt val för titlar inom teknik, konst och design. Trendig platt grafik är lätt att skapa och kan få din tidning att se särskilt framåt.

Bli vänlig med Adobe Illustrator, CorelDRAW eller Inkscape för att skapa vektorgrafik som du enkelt kan släppa i dina InDesign-mallar.

Vektorer är ett utmärkt sätt att uttrycka mer abstrakta eller fantastiska koncept, och som ett resultat är de det perfekta valet för tidskrifter som inte faller inom vanliga mode- eller livsstilsnischer. Ta en titt på omslaget till denna designtidskrift – den abstrakta grafiken fångar ögat och den kommer att se ut i ett hav av fotografiska omslag.

Illustrationer, vare sig vektoriserade eller handritade, lägger också till en härlig unik kvalitet i specialutgåvor eller samlarutgåvor.

Att använda illustrationer snarare än foton hjälper dig också att främja konsistens i din tidningsdesign, vilket hjälper dig att utveckla ett varumärkesutseende för din publikation. Detta gör det till ett utmärkt val för tidskrifter som behöver en stark märkesstil, till exempel självreklamtidningar för företag som flygbolag och återförsäljare.

Ge ett digitalt utseende för att skriva ut layouter med infografik

Titlar som National Geographic och Esquire är stora fans av att använda infografik för att illustrera artiklar på ett mer spännande, tekniskt framåtriktat sätt. Många tidskrifter flyttar från traditionella texttunga artikellayouter och hämtar inspiration från webbplatser och e-böcker för att skapa trycklayouter som verkar mer interaktiva och engagerande.

Ta en titt på den här coola infografiska spridningen från en sportmagasinmall.

Artikeln är uppdelad i punkter, där varje nummer tilldelas en hexagonikon och en motsvarande bild. Att sprida artikeln över spridningens ryggrad gör att hela designen ser mer uppslukande och affischlik ut.

Även om du formaterar en texttung artikel kan du försöka experimentera med att lägga till bildtexter och citat i infografiska former och ramar. Presentera pilar och delare för att styra artikelns flöde och hålla läsarens uppmärksamhet längre. Använd kartor och cirkeldiagram för att visa statistik och geografiska platser. Infografik fungerar särskilt bra för sport-, kommentar- och finansmagasiner.

Infographics behöver inte vara knepigt att återskapa – den här självstudien visar hur du skapar enkla infografik, inklusive kartor och diagram, från grunden direkt i Adobe InDesign:

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages

Recover whatsapp deleted photos, videos and messages   If any of your old photos or…

7 months ago

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021)

Chat translator Urdu to English (amazing translator 2021) Friends, today I will give you a…

8 months ago

How to put your photo on notification bar?

How to put your photo on notification bar? Friends, if you want to put a…

9 months ago

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details

Sim Number detail by trickindustry| Sim Card Number details: Sim detail____ Get online Information About…

9 months ago

Bobble AI Keyboard by trickindustry app

Bobble AI Keyboard by trickindustry app: If your conversation is just about text and words…

10 months ago

Trickindustry snack app coins secret trick 2021

Trickindustry snack app     •Whence to make cash along snack video application:  Before anything else…

10 months ago